Фазата на спасяването след голямото земетресение, ударило Турция и Сирия

...
Фазата на спасяването след голямото земетресение, ударило Турция и Сирия
Коментари Харесай

ООН: Фазата на спасяване след земетресението в Турция и Сирия е към своя край

Фазата на спасяването след огромното земетресение, блъснало Турция и Сирия преди седмица, " е към своя край ", като в този момент незабавно се минава към обезпечаване на заслон, храна, връщане на децата към образователни занятия и психосоциални грижи за потърпевшите, сподели заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс по време на посещаване в Сирия, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 358
" Това, което е най-лошото тук, даже в Алепо - град, който страда толкоз доста през годините на цивилен спор, това... беше най-лошото, което тези хора са претърпели ", сподели Грифитс от следения от държавното управление северозападен сирийски град Алепо, който дълги години беше на главната фронтова линия в сирийската революция.

Земетресението от 6 февруари удари част от северозападна Сирия, район, унищожен от 11-годишната война, в това число следена от бунтовниците територия край турската граница и зоните, следени от президента Башар Асад.

Грифитс сподели, че Организация на обединените нации ще направи допустимо помощта да доближи от следените от държавното управление райони към следените от бунтовниците северозападни елементи, през фронтовата линия, през която помощ рядко е минавала по време на спора.

Ще бъдат отправени апели за помощ за всички райони, наранени от бедствието, добави той.

Организацията на обединените народи заяви, че е обявено за над 4300 убити в северозападната част и повече от 7600 ранени. Броят на жертвите, посочени от сирийското държавно управление е 1414.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР