Фаворитът в Обиколката на Франция и четирикратен шампион Крис Фрум

...
Фаворитът в Обиколката на Франция и четирикратен шампион Крис Фрум
Коментари Харесай

Крис Фрум няма да участва в Тур дьо Франс заради счупен крак

Фаворитът в Обиколката на Франция и четирикратен първенец Крис Фрум няма да взе участие в тазгодишното съревнование. Британският колоездач на " Инеос " падна преди четвъртия стадий в подгряващата конкуренция " Критериум Дофине " и от отбора оповестиха, че има контузии, които няма да му разрешат да застане на старта в Брюксел на 6 юли.

Фрум е със счупена бедрена кост. Той е паднал по време на разузнаването на трасето за самостоятелното тичане по часовник в Риом (26 км).

" Крис падна доста тежко на едно втурване с много висока скорост. Удари се в стена и случаят беше доста сериозен. Хеликоптер го откара до болница и незабавно съобщихме на неговото семейство. Той няма да взе участие в Тура и много дълго време ще се възвръща ", сподели шефът на " Инеос " сър Дейвид Брейлсфорд.

Ситуацията с Фрум отваря вратата пред съотборника му Герант Томас да преследва втора поредна победа в надпреварата. Уелсецът, който победи преди година, и Фрум бяха избрани за ко-лидери за идното съревнование и тимът трябваше да кара за тях.

Фрум е четирикратен първенец в Обиколката на Франция (2013, 2015, 2016 и 2017) и задачата му през 2019 година беше да влезе в клуба на петкратните спечелили. В него са Жак Анкетил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индураин.

В кариерата си британецът има шест извоювани огромни обиколки, откакто победи още във Вуелтата през 2017 година и Джиро д’Италия 2018. Фрум завоюва три следващи обиколки сред юли 2017 година и май 2018 година Миналата година той приключи трети в Тура след своя съотборник Томас и Том Дюмулен.

Това е втори следващ удар за " Инеос " през сезона, откакто преди началото на Джирото Еган Бернал претърпя фрактура на ключицата. Колумбиецът трябваше да води тима в Обиколката на Италия, само че няколко дни преди нейното начало падна на подготовка в Андора, където живее.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР