Фасада видеофестивал събира отново видеоизкуство от цял свят в Пловдив.

...
Фасада видеофестивал събира отново видеоизкуство от цял свят в Пловдив.
Коментари Харесай

Прожектират филми върху фасадите на пловдивски сгради

Фасада видеофестивал събира още веднъж видеоизкуство от целия свят в Пловдив. На тазгодишното девето издание, от постъпилите 160 кино лентата, са позволени до присъединяване 56 произведения от 24 страни: Германия, Франция, Хърватия, Гърция, Хонконг, Иран, Русия, Италия, Англия, Аржентина, Канада, Израел, Австралия, Иран, Бангладеш, Перу, Австрия, Колумбия, Ирландия, Мексико, Турция, Испания, Дания, Сингапур, Виетнам.

В три следващи вечери - 28, 29 и 30 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гостите на града ще имат опцията да се срещнат с разнообразни погледи, тематики и жанрове в региона на видео изкуството. Изключително разнообразната стратегия ще ви потопи в невероятните завършения на видеоартистите от целия свят, привлечени от непосредствената непосредственост до фена. Публичното пространство и фасадите заживяват и се трансформират в светлинни екрани, отразяващи чувствителността и посланията на видеотворците.

Мястото е “Лапидариум " в Стария град, където тази вечер от 19.30 часа ще бъде формалното разкриване. Преди конкурсната стратегия ще бъде излъчен филмът Vanity (00:16:00, 2017) на спечелилия от 2017 година – Florent Schwartz, в наличие на създателя. Не пропускайте и станете част от прекарването ВИДЕО ИЗКУСТВО.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР