Фармацевтичният гигант AstraZeneca започва тестове на свое ново онкологично лекарство

...
Фармацевтичният гигант AstraZeneca започва тестове на свое ново онкологично лекарство
Коментари Харесай

AstraZeneca ще тества свое ново онкологично лекарство за лечение на пациенти с Covid-19

Фармацевтичният колос AstraZeneca стартира проби на свое ново онкологично лекарство за лекуване на Covid-19, заяви Bloomberg. То е основано за терапия на най-разпространения тип злокачествено заболяване на кръвта - лимфомът, с което се диагностицират над 400 000 души всяка година по целия свят. Най-често то стартира в избран тип кафези на имунната система (лимфоцитите, или белите кръвни кафези.

Лекарството е ориентирано към протеин, прочут като BTK, който контролира възпалението. При някои пациенти с Covid-19, точно той провокира рискова имунна реакция, наречена цитокинова стихия, която може да бъде смъртоносна. Механизмът на деяние на новото лекарство най-общо е да овладява възпалението, а оттова като следващ ефек и тежестта на респираторния дистрес, който коронавирусът предизвиква.

Лекарството ще бъде тествано на приети в болница пациенти Covid-19, в това число такива в сериозно положение, в обстойно интернационално изследване. Първите участници ще бъдат в Съединени американски щати и няколко европейски страни през идващите дни, прецизираха от AstraZeneca.

Производителят на медикаменти се надява " да потвърди, че прибавянето на лекарството към останалите поддържащи грижи понижава потребността от слагане на пациенти на апарати за изкуствено дишане и усъвършенства възможностите им за оцеляване ".
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР