Фармацевтичната компания Пфайзер“ започна тестване на първите дози ваксини срещу

...
Фармацевтичната компания Пфайзер“ започна тестване на първите дози ваксини срещу
Коментари Харесай

„Пфайзер“ тества Covid ваксина на деца под 12 години

Фармацевтичната компания „ Пфайзер “ стартира тестване на първите дози ваксини против Covid-19 при деца на възраст от 6 месеца до 11 години. Първите участници са 9-годишни близнаци, които бяха ваксинирани в Университета „ Дюк “ в Северна Каролина.

„ Пфайзер “, както и друга компания, „ Модерна “, към този момент вършат тествания на имунизациите при деца над 12 години.

Според Шарън Кастило, говорителка на фармацевтичната компания, резултатите се чакат през втората половина на годината, а компанията възнамерява да имунизира по-малките деца при започване на идната.

Съвсем неотдавна компанията стартира да тества ваксина срещу Covid-19 и при деца на възраст от 12 до 15 години. Сега, по рано от предвиденото  се включват в тестванията и най-малките - децата от 6 месеца до 11 години.

За първата фаза компанията ще тества дозиране за три възрастови групи - сред 6 месеца и 2 години, 2 и 5 и от 5 до 11 години. Първата доза, която доброволците ще получат е от 10 микрограма, а по-късно ще се премине последователно към по-високи дози.

След установяване на най-ефективната доза, компанията ще тества ваксината  върху 4500 деца.

Около две трети от участниците ще бъдат определени на инцидентен принцип за приемане на две дози в период от 21 дни. Останалите ще получат две плацебо дози физиологичен разтвор. Седем дни след втората доза  посредством кръвна проба ще бъде проучен имунният отговор на децата.

Според доктор Ивон Малдонадо, която съставлява Американската академия по педиатрия на Федералния съвещателен комитет по имунизационни практики 13% от всички докладвани случаи на Корона вирус в Съединени американски щати са били на инфектирани деца. Това значи,че 3,3 милиона деца са били позитивни за вируса.

Децата под 18 години са към 23% от популацията в Съединените щати, и мнението на експертите е, че даже по-голямата част от възрастните да се имунизират, стадният имунитет мъчно може да се реализира без имунизирането на деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР