Фармацевтичната компания Moderna заведе съдебни дела срещу Pfizer/BioNTech ``заради нарушаване на патенти, централни

...
Фармацевтичната компания Moderna заведе съдебни дела срещу Pfizer/BioNTech ``заради нарушаване на патенти, централни
Коментари Харесай

Moderna съди Pfizer/BioNTech заради нарушаване на патенти

Фармацевтичната компания Moderna заведе съдебни дела срещу Pfizer/BioNTech ``заради нарушаване на патенти, централни за нейната mRNA софтуерна платформа``, написа в известие, публикувано от компанията.

Според Moderna Pfizer и BioNTech са нарушили патенти, подадени от Moderna сред 2010 и 2016 година, обхващащи основополагащата mRNA технология, използвана за основаване на коронавирус имунизацията. ``Тази новаторска технология беше от решаващо значение за създаването на mRNA имунизацията против COVID-19 на Moderna. Pfizer/BioNTech копираха тази технология, без разрешението на Moderna``, се споделя в известието. Засега от Pfizer отхвърлят коментар.

Второто нарушаване на патент включва кодирането на шиповия протеин от външната страна на самия вирус.

Moderna заяви в известието, че няма за цел да отстрани имунизацията на Pfizer от пазара или да предотврати бъдещи продажби на своята ваксина, а също по този начин не търси обезщетение за вреди от продажба при съответни условия. ``Завеждаме тези каузи, с цел да защитим новаторската mRNA софтуерна платформа, в която сме пионери, инвестирахме милиарди долари в основаването ѝ и патентовахме през десетилетието, предшестващо пандемията``, сподели основният изпълнителен шеф на Moderna Стефан Бансел в изказване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР