Фармацевтичната компания АстраЗенека (AstraZeneca) планира да отдели своя бизнес в

...
Фармацевтичната компания АстраЗенека (AstraZeneca) планира да отдели своя бизнес в
Коментари Харесай

АстраЗенека планира да отдели своя китайски бизнес заради геополитическото напрежение

Фармацевтичната компания " АстраЗенека " (AstraZeneca) възнамерява да отдели своя бизнес в Китай, с цел да го отбрани от геополитическото напрежение сред Пекин и Запада. Това заяви в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на свои източници.

Планира се акциите на компанията, в която ще бъдат включени китайските активи на " АстраЗенека ", да бъдат търгувани на фондовата борса в Хонконг или в Шанхай. Корпорацията обаче ще резервира своя надзор върху бизнес интервенциите на новото сдружение.

Фармацевтичният колос разисква с банкери от няколко месеца проектите за обособяване на своя бизнес в Китай. Това става на фона на увеличаващото се напрежение в връзките на Съединени американски щати и редица западноевропейски страни с ръководещите в Пекин, добавя ДПА. 

Помолена за коментар по тематиката, " АстраЗенека " разгласи, че " не разяснява клюки и спекулации, свързани със тактиката за бъдещото развиване на компанията или с идни сливания и придобивания ", написа английският финансов ежедневник. 

" АстраЗенека " е най-голямата задгранична фармацевтична компания в Китай на база осъществени продажби. Те доближават стойност от 1,6 милиарда $ през първото тримесечие на тази година.

Тя е също и компанията с най-голяма пазарна капитализация (233,4 милиарда долара), чийто акции се търгуват на Лондонската фондова борса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР