Фармакомпанията Bayer обяви, че ще поиска регулаторно одобрение за своето

...
Фармакомпанията Bayer обяви, че ще поиска регулаторно одобрение за своето
Коментари Харесай

Bayer влиза в конкуренция с Astellas с нехормонален медикамент за вазомоторни смущения в менопаузата

Фармакомпанията Bayer разгласи, че ще изиска регулаторно утвърждение за своето лекарство elinzanetant против вазомоторни разстройства в менопаузата, известни като горещи талази.

От изказване на компанията излиза наяве, че трето подред изпитване фаза III с elinzanetant дава подкрепящи данни за резултатност и дълготрайна сигурност на лекарството, което съгласно специалисти има капацитет за пазарна реализация в размер на над 1 милиарда $.

Заедно с данните от две по-ранни изследвания Bayer ще подаде претенции за утвърждение за лекуване на умерени до тежки вазомоторни признаци свързани с менопаузата.

Така Bayer ще влезе в конкуренция с различен фармагигант – Astellas, която към този момент има регистриран в Съединени американски щати и Европейски Съюз лекарствен артикул от същия тип – нехормонален препарат за облекчение на менопаузалните признаци с комерсиално название Veoza и интензивно вещество fezolinetant.

Двете медикаменти принадлежат към групата на неврокинин 1,3 (NK3) рецепторните антагонисти, които допринасят за понижаване на честотата и интензивността на горещите талази, като възстановяват баланса сред естрогена и NKB посредством блокиране на NKB в мозъчния център, който управлява телесната температура.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР