Фантазиите и мечтите на феновете на Цървена звезда, че най-големият

...
Фантазиите и мечтите на феновете на Цървена звезда, че най-големият
Коментари Харесай

СЛЕД 30 Г. ЧАКАНЕ: Реконструират Мала Маракана за 55 млн. евро

Фантазиите и фантазиите на почитателите на Цървена звезда, че най-големият сръбски стадион ще бъде реконструиран и ще стане една от хубостите на Балканите, не престават повече от три десетилетия. В началото на 90-те години на предишния век, в ерата на най-големите триумфи на клуба, се заприказва, че японската компания Sony има интерес да влага в стадиона на тогавашния европейски първенец. Войната прекъсна всичко.

Сега още веднъж се приказва за реорганизация на Мала Маракана в Белград или за построяването на нов стадион, което към този момент не е разкош, а елементарна нужда. Критериите на УЕФА са високи и ще станат съвсем недостижими за доста сръбски клубове и техните арени.

" Преди три години организирахме конкурс за абстрактен план на новата Мала Маракана. Имахме две решения, със и без атлетическа писта. Подкрепихме първия вид, т.е. с лекоатлетическа писта, тъй като почитателите упорстваха да не се трансформира главната настройка, с цел да ни припомня реконструираният стадион за славните дни. Това беше направено от италианска държавна компания и ние ще реконструираме Маракана по този модел. Ще коства 55 млн. евро. Ние ще осигурим тези пари, имаме проект и по какъв начин. Реконструкцията ще стартира през 2023 година, ще се прави поетапно, с цел да може да се играе нон-стоп “, сподели Звездан Терзич, основният управител на Цървена звезда, за " Моцарт спорт ".

„ Идеята ни е да закупим към 25 хектара земя към летището. Планът ни е там да създадем подготвителен комплекс, тъй като този клуб има потребност от това. Не в главите ни, имаме всичко на хартия. Завършен план. Ние ще осигурим средства. Стадионът ще остане тук. Успоредно с това ще продължим да вършим спомагателна селекция на първия тим, тъй като всяка година Звезда би трябвало да има по-добър и конкурентоспособен тим. Много съм горделив, че влагаме по три милиона евро всяка година в младежката школа. Персоналната конструкция на клуба се промени доста по отношение на интервала преди седем години. Скоро ще стартираме с стратегия за млади гении за най-хубавите възпитаници. Търговският екип е преструктуриран, Звезда се отвори за евентуални бизнес сътрудници преди няколко месеца. Не се колебая, че резултатът ще пристигна. Също по този начин очаквайте Звезда да следва европейската и международната наклонност и да издаде своя токен и NFT през 2022 година (вид криптовалута) ", сподели още Терзич.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР