Фантастико даде старт на най-голямата социално отговорна инициатива в историята

...
Фантастико даде старт на най-голямата социално отговорна инициатива в историята
Коментари Харесай

Фантастико създаде специален фонд за подкрепа на проекти в шест ключови области

Фантастико даде старт на най-голямата обществено виновна самодейност в историята си – „ Фантастико до теб “. На специфична гала беше оповестено основаването на фонд, посредством който компанията ще финансира планове в шест основни за обществото ни области - обучение и култура; здравеопазване; поддръжка на уязвими групи; обществено предприемачество; спорт; околна среда.

Церемонията беше открита от магическото осъществяване на цигулка на 10-годишната Богомила Кръстева от Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “. Повече от 200 души – сътрудници на компанията, участваха на събитието. Сред тях и слънчевите деца от Българската федерация за приспособена физическа интензивност.

„ Благодарение на партньорството сред УНИЦЕФ и Фантастико, през последните две години успяхме да достигнем до над 3400 деца и до 800 експерти в България “, съобщи на церемонията Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България и добави: „ Бизнесът играе основна роля за осъществяването на задачата на УНИЦЕФ, основна роля за постигането на смяната, за едно по-добро бъдеще за децата. И доста значим сътрудник в тези наши старания е Фантастико. “

Социалните вложения на ФАНТАСТИКО ГРУП през последните пет години възлизат на 2 143 915 лева Компанията е подкрепила 50 разнообразни организации. Тази поддръжка е достигнала до повече от 21 000 души. А като прибавим и приноса на клиентите на Фантастико към разнообразни дарителски акции, общата сума, дарена от компанията и клиентите ѝ, е 3 747 432 лева Данните са от отчет, направен със съдействието на „ ПрайсуотърсхаусКупърс България “.

„ Ако повече хора могат да погледнат нашата работа от вътрешната страна, ще видят освен какъв брой доста труд, какъв брой доста експерти стоят зад продукта Фантастико, само че ще видят и какъв брой бързо се взема решение да се поддържа даден обществен план, когато събитията го изискват и когато сме уверени, че ще има действителен резултат върху живота на хората. “, съобщи Светослав Гаврилов, изпълнителен шеф на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Една от многочислените дела, зад които компанията застава без никакво съмнение, е помощта за бежанците от Украйна. „ Когато избягахме от войната, най-ужасният въпрос за мен беше: „ Как сте? “ А хората от Фантастико не зададоха никакъв въпрос - просто помогнаха. Поклон, че ни дадохте рамо! Поклон за това сърце! “, описа прочувствено пред гостите на събитието Альона, млада жена от Украйна, намерила поддръжка в България.

За партньорството си с ФАНТАСТИКО ГРУП описаха още доста представители на разнообразни организации, като SOS Детски селища, „ Една от 8 “, „ Майко блага “ и Нов български университет.

„ Основни полезности в нашето семейство постоянно са били образованието и трудът. Всички в фамилията сме работили в първите магазини Фантастико, още от времето, когато те бяха надалеч от визията за съвременен супермаркет, а през днешния ден към този момент три генерации от семейството сме ангажирани с оперативната активност и развиването на ФАНТАСТИКО ГРУП “, споделя оперативният президент на компанията Владимир Николов. Той добавя, че „ Фантастико до теб “ е самодейност, за която мечтаят от дълго време и която е естествено продължение на напъните за градене на виновен бизнес с ангажимент за принос по основни за обществото тематики.

В рамките на първата година на самодейността фондът по програмата „ Фантастико до теб “ ще финансира планове на стойност 200 000 лева в две от шестте основни области – обучение и просвета, и околна среда. Максималният размер на поддръжката за всеки утвърден план ще бъде 10 000 лева Документи за кандидатстване се одобряват до края на май 2023 година Условията за кандидатстване са ТУК.

Проектите, кандидатствали по програмата „ Фантастико до теб “, ще бъдат оценени от жури, в което ще влязат водещи експерти в областите на финансиране в първото издание. Освен финансиране, програмата „ Фантастико до теб “ ще оказва още материална поддръжка - хранителни артикули и други артикули, както и нематериална поддръжка – с непринуден труд, достъп до услуги, информационни канали и други.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР