Фанфари за нечувани успехи белязаха изказванията на лидерите на ГЕРБ

...
Фанфари за нечувани успехи белязаха изказванията на лидерите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Фанфари на четвъртия когрес на ГЕРБ, ”въздържали се” и ”против” няма

Фанфари за нечувани триумфи белязаха изявленията на водачите на ГЕРБ на четвъртия отчетно-изборен конгрес на ГЕРБ- Горанов, Дончев, Фандъкова, Николов, Цветанов. Борисов бе избран отново за водач на партията. На всички гласувания нямаше ”против ” и ”въздържал се ”, а единствено ”за ”. Нищо ново - като при Тато- Тодор Живков. Делегатите чуха дежурните приветствени адреси от европейските водачи, чийто партии са част от фамилията на ЕНП. На български, с „ Добър ден “, пък поздрави делегатите зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи. Поздравителен адрес имаше и от съдружния сътрудник на ГЕРБ - „ Обединени патриоти “ (ОП). Отправи го съпредседателят на Оперативна програма и водач на групата им в Народното събрание – Волен Сидеров.

Финансовият министър Владислав Горанов уточни позитивните трендове при макроикономическите индикатори. Благодари и на кабинета, от който също е част, че е сложил индивида в центъра на политиките. Говори и за класическото за финансов министър „ да не харчим повече от колкото можем да изкараме “ и излезе с извод: „ Популизмът е по-вреден от алкохолизма. От алкохолизма можеш да се излекуваш. Българинът към този момент разграничава рационалното от демагогията на популизма “.

Последваха изявления на вицепремиера Томислав Дончев и на кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вси в същия дух - с триумфи и розово бъдеще.

Кинопреглед на историческите събития от основаването на ГЕРБ до през днешния ден се появи по модерната, специфична технология.

В доклада Цветан Цветанов изброи изборните достижения, включително и на кметските избори и акцентира на разбиването на модела Движение за права и свободи в смесените региони. На собствен ред той благодари на Оперативна програма като съдружни сътрудници за поддръжката за вторив кабинет „ Борисов “ въпреки и без да са част от обединението. А по думите му, всички останали били в колаборация с Българска социалистическа партия.
За общинските листи година по-рано, през 2015-а, ГЕРБ имала по-малко гласове от тези за изгубилите претенденти за „ Дондуков “ 2. Така Цветанов стигна до вота през 2017 година, като успеха им дала опция да създадат „ един мощен пестник “ и да ръководят.

„ Когато една партия има над 93 000 членове, всеки от тях би трябвало да носи лична отговорност за дейностите си, тъй като всеки член на партията може да способства до неприятния престиж на партията, който се гради с години “, подсети и Цветанов.

Дойде ред да се изкаже и Първия в партията - Бойко Борисов.

Премиерът рече: Дори механично различен с изключение на нас с партиотите нямаше по какъв начин да създадат държавно управление. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на Четвъртото постоянно отчетно-изборно делегатско национално заседание на ГЕРБ. Според него сега има едно монолитно сплотено болшинство в Народното събрание. По мотив събранията на Българска социалистическа партия Борисов посочи, че техните конгреси са " Анти ГЕРБ " и " Анти Борисов " конгреси. „ Трябва доста интензивно да се поддържаме с сътрудниците от Патриотичния фронт “, съобщи Борисов.

На всички гласувания всичките 1200 делегати гласоподаваха изрично " за " - без " срещу " и " Въздържал се ".

На мястото на Цецка Цачева в изпълнителната комисия бе определен Диитър Глвчев. Борисов бе приезбран за началник на партията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР