Фалшивата тревога за извънредна ситуация през уикенда накара хавайските власти

...
Фалшивата тревога за извънредна ситуация през уикенда накара хавайските власти
Коментари Харесай

В Хаваи промениха спешно процедурата за тревога

Фалшивата паника за изключителна обстановка през уикенда накара хавайските управляващи да трансформират незабавно инструкциите за предизвестие на локалните поданици. Новината разгласи пред в. USA Today шефът на държавната работа за изключителни обстановки Върн Мияги.

Мияги беше заставен да поеме отговорност за изпращането на подправеното предизвестие до жителите на щата за приближаващата се балистична ракета, както и за обстоятелството, че уведомлението беше анулирано след единствено 38 минути

Според него личният състав осъзнава, че са създали неточност на третата минута, само че им е било нужно повече от половин час, с цел да изпратят уместно известие посредством системата за незабавно известяван. Мияги изясни, че компютърната система просто не е била програмирана за такива случаи.



Фалшива паника породи суматоха и комплициране, само че съгласно Мияги сподели, че управляващите би трябвало да засилят разяснителната си работа с популацията за това по какъв начин да се държат при положение на същинска опасност от ракети.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разпореди инспекция на системата и процедурата на обявяване на Хаваи, с цел да се избегнат сходни неточности в бъдеще.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР