Фалшива новина за намеренията на антиправителствения протест даде повод на

...
Фалшива новина за намеренията на антиправителствения протест даде повод на
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува протеста заради фалшива новина за Народен съд

Фалшива вест за желанията на антиправителствения митинг даде мотив на ръководещите да нападат още веднъж несъгласните с ръководството. В утринните емисия вести на публичната Българска национална телевизия беше обявено, че " за през днешния ден уредниците на антиправителствените митинги са оповестили свикването на Народен съд на пл. " Народно заседание " пред паметника на Цар Освободител ". Че подобен Народен съд ще се състои гласеше и заглавието на новината на сайта на публичната телевия. БНТ не се базира на никакъв източник на информацията. 

Организаторите на митинга от Отровното трио незабавно опровергаха “новината ”.  " Българска национална телевизия фейкнюз...Никой не е обявявявал привикване на Народен съд? Напротив, ние сме гневни съперници на сходни " хрумвания "! Та в случай че някой не е разбрал защо Кошлуков е идната законна цел на митинга... ", написа във “Фейсбук ” адв. Николай Хаджигенов. Малко по-късно новината тихомълком беше свалена от уеб страницата на малкия екран.

Това обаче не спря кафявите проправителствени медии, които разгласиха злобни публикации срещу протеста. В този хор се включиха и управляващите от ГЕРБ. Зам.-министърът на външните работи и водач на младежката конструкция на партията Георг Георгиев даде дори специфичен брифинг, на който сравни протестиращите с комунистите през 1944 г.  " За страдание през днешния ден има още един доста нелицеприятен мотив, по който да приказваме на тематика, обвързвана с езика на омразата. България за следващ път стана очевидец към една доста грозна и мрачна отпратка към предишното. Това, че бяхме осведомени по какъв начин ще бъде призован Народен съд от уредниците на митингите, нявява едни доста грозни и тъжни мемоари ", разгласи Георгиев. Според него не е инцидентно и че неотдавна е била осквернена с алена багра вратата на църквата " Св. Петка Самарджийска " в центъра на София. " Ако създадем един исторически обзор, ще видим, че 1925 година още веднъж черква е станала обект на най-тежкия тогава в европейската история атентат ", уточни Георгиев. Той е безапелационен, че няма да бъде разрешено да бъдат възродени тоталитарни практики, свързани с най-мрачните интервали на човешката история. Накрая зам.-министърът разгласи, че се разграничава от апелите за привикване на Народен съд.

Едва след словоизлиянията му Българска национална телевизия качи позиция за случая на уеб страницата си, в която поднася на своите фенове опрощение за неточна информация в утринните вести от 8 септември 2020 година, като виновният редактор ще бъде дисциплинарно осъден. Българска национална телевизия не толерира и няма да толерира разпространяването на вести с погрешно наличие, се споделя още в позицията, без никаква конкретика коя е точно фалшивата информация, която е била пусната.

От ГЕРБ към този момент не са се извинили за квалификациите си към протестиращите.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР