Фалшива новина, която започна да заразява дори сериозни сайтове, пуснаха

...
Фалшива новина, която започна да заразява дори сериозни сайтове, пуснаха
Коментари Харесай

Фалшива новина: Никой в ЕС не закача възрастните шофьори

Фалшива вест, която стартира да заразява даже съществени уеб сайтове, пуснаха през днешния ден фейсбукинисти и всевъзможни други пишещи тръстики. Тя гласи, че от януари 2024 година в Европейския съюз (разбирай и в България) щял бил да се ускори контролът върху " възрастни " водачи на коли. Всички хора хора над 65 години трябвало да минат психически обзор за възобновяване на книжките.

Проверка на „ Труд news “ откри, че тази концепция е стартирана през април-май м.г., когато в транспортната комисия на Европейския парламент са се обсъждали възможни ограничения за пътна сигурност. Тогава се е говорело даже хората над 70 година да вървят на опреснителни шофьорски курсове или на по-чести (например през 3 или 5 години) медицински прегледи при възобновяване на книжката.

Нищо от това не е признато и през октомври същата година Европейската комисия приема, че всяка от страните членки следва сама да дефинира дали да вземе ограничения против „ възрастните “ зад кормилото “. В настоящите закони на България няма въведени ограничавания за водачи, навършили избрана възраст – нито 65, нито 70, нито 100 години. (Но може би би трябвало да се намерения за репресии над драскачите в обществените мрежи.) 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР