Фалшив или истински кашкавал? Как да разберете това? Лесно можете

...
Фалшив или истински кашкавал? Как да разберете това? Лесно можете
Коментари Харесай

Фалшив или истински кашкавал? Можете да разберете лесно това

Фалшив или същински кашкавал? Как да разберете това?

Лесно можете да разберете дали сте си купили подправен кашкавал, а по-долу можете да прочетете рецептата за подготвяне на домакински кашкавал. Рецептата е страхотна и елементарна и получавате свръхестествен артикул.

Има способи да разберете дали кашкавалът е същински или не и под същински това не значи, че е създаден по истинска рецепта, а че в действителност е изработен от мляко.

Кашкавалът се прави от овче, краве мляко или примес от двете. Може да се направи и от козе мляко, чисто или смесено с краве мляко.

За да получим един кг кашкавал, са ни нужни към 5 литра мляко. Както всеки различен артикул, кашкавалът и производството му подлежат на разнообразни проби и инспекции преди да стигне до потребителите.

Как да разпознаете подправения кашкавал?
Докоснете кашкавала, по-късно огледайте добре: палмовото масло придава на продукта доста жълт цвят, до момента в който цветът на същинския кашкавал не е толкоз кондензиран. Също по този начин кашкавалът, към който е добавено палмово масло, постоянно е по-мек на досег от същинския.

Тестването на кашкавала може да се извърши и с охладен нож. Кашкавалът се оставя на стайна температура, а ножът в хладилника. Ако при рязането по ножа остане лой, кашкавалът евентуално не е същински, тъй като за разлика от млякото, растителната лой се топи при стайна температура.

Най-сигурната инспекция е да загреете кашкавала във фурната. Истинският кашкавал ще се разтопи по повърхността и ще стане еластичен, до момента в който подправеният безусловно ще се стопи и изчезне.

Вече знаете дали купувате подправен или същински кашкавал. Но можете да си го приготвите сами вкъщи.

Рецепта за домакински кашкавал
Без консерванти, изкуствени оцветители и аромати, тъй че срокът на валидност е към 3-4 дни, съхраняван в ледник, само че в никакъв случай не остава толкоз дълго, тъй като се изяжда незабавно. Това е деликатес, не е рецепта за автентичен кашкавал. Яйцата се прибавят, с цел да получи прелестен цвят и масленост.

Необходими съставки:
2 литра мляко 2,8% масленост
6 яйца
400 г заквасена сметана
1 зелена люта чушка
1-2 пера свеж лук
2 чаени лъжички сол

Приготвяне:
Сложете млякото в тенджера на котлона. В обособена купа разбийте 6 яйца, 400 г заквасена сметана, след което прибавете тази примес към кипналото мляко. Варете, като бъркате непрестанно, до момента в който кашкавалът стартира да се отделя от суроватката (това лишава към 5 минути).

След това свалете от котлона и изсипете в цедилка с марля. Добавете 1 зелена люта чушка, нарязана на дребни кръгчета, ситно нарязани пера от зелен лук и 2 чаени лъжички сол. Разбъркайте добре и прехвърлете дружно с марлята в пластмасов съд с перфорирано дъно, тъй че да може да продължи да се отцежда. Натиснете от горната страна с тежък предмет.

Вижте още: Сладки чушки за зимата с моркови, чесън и копър

Оставете кашкавала да престои по този начин към 2 часа. След това отстранете марлята и оставете кашкавала в хладилника, с цел да се стегне още повече и да се охлади добре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР