Фактическото индивидуално потребление на човек от населението в България през

...
Фактическото индивидуално потребление на човек от населението в България през
Коментари Харесай

Евростат: България с най-нисък брутен вътрешен продукт в ЕС на човек от населението през 2021 г.


Фактическото самостоятелно ползване на човек от популацията в България през 2021 година е било с 37 % по-ниско от междинното за целия Европейски съюз (ЕС), оповестява Евростат.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 128
Страната ни е била на последно място в Европейски Съюз и по индикатора, който мери брутния вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията.

Фактическото самостоятелно ползване (AIC) на човек от популацията мери материалното богатство на семействата, изразено в стандарт на покупателната дарба (PPS). Това е знак, който цели да покаже какви са разликите в действителното ползване сред обособените европейски страни. 

Фактическо самостоятелно ползване на човек

Фактическото самостоятелно ползване на човек от популацията през 2021 година е варирало от 63 % до 146 % от междинното равнище за Европейски Съюз. 

При девет страни от Евросъюза този индикатор е бил над междинното ниво за Европейски Съюз. За Люксембург той е бил с 46 % по-висок, а при Дания, Германия, Нидерландия, Белгия, Австрия, Швеция, Финландия и Франция - с 10 или повече %. 

При пет страни от Европейския съюз фактическото самостоятелно ползване на човек от популацията през 2021 година е било по-ниско с 25 % или повече от междинното за Европейски Съюз. При Хърватия, Латвия, Унгария и Словакия този индикатор варира сред 27 и 30 % под междинното ниво. 

България е страната от Евросъюза, в която е регистрирано най-ниското фактическо самостоятелно ползване на човек от популацията през 2021 година – 37 % под междинното равнище за Европейски Съюз.

Брутният вътрешен продукт на човек от населението 

Брутният вътрешен артикул (БВП) на човек от популацията в Европейския съюз през 2021 година е варирал сред 277 % от междинното равнище за Европейски Съюз в Люксембург до 55 % в България, отбелязва Евростат.

При девет страни от Европейски Съюз брутният вътрешен артикул на човек от популацията е бил по-висок от междинното ниво за Евросъюза. Това са Люксембург, Дания, Германия, Нидерландия, Австрия, Белгия, Швеция, Финландия и Франция.  

България е на последно място и по този индикатор, осведоми статистическата работа на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР