ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Иво Христов: Оплетени в мрежите, всички са против Румен Радев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Който не чете нищо, е по-образован от оня, който чете единствено вестници " (Томас Джеферсън) Вестниците са на изгубване, само че през днешния ден същото е годно за обществените мрежи. Преди повече от 10 години мрежите растяха хоризонтално. Всеки търсеше приятелите си, а пресичащите се множества от контакти раждаха нова непосредственост. Мрежите се трансфораха в проба за всички престижи, усети, хрумвания. Осъзнали залога, кукловодите овладяха тази зона на мимолетна независимост и през днешния ден мрежите са пирамидално структурирани.

Това разяснява във " Facebook " европейският народен представител Иво Христов.

На приземния етаж сме всички ние от планктона: консуматори, гласоподаватели, жители. Над нас са организациите, които проучват и използват насъбраните данни. Те ни профилират по-точно, в сравнение с сами себе си познаваме. Нагоре са основателите на логаритми, които ни оферират другари, пробутват артикули, предложения и облъчват с послания. Там, горе, е и мрежовата полиция, която по донос може да ни опандизи за дълго. Най-малкото за времето на една предизборна акция.

У нас тя следва, само че войната в мрежите е към този момент в разгара си. Медиите са предплатени. Инфлуенсърите бълват на конвейер, а тролският башибозук хваща мазоли на пръстите.

Очевидно е, че президентът Радев е сплотяващата фигура на алтернативата. Доказва го красноречивият му набор от врагове: ГЕРБ, Движение за права и свободи, колаборационисти от другите партии, прокуратурата, казионни медии, токсичните уеб сайтове, каканижещи всичколози, пишман-борци със статуквото.

Всички те са срещу Радев.

В последните седмици се вижда пренасищане на форумите в медиите с мнения против президента. Обикновено те заемат първите няколко десетки отзиви, появяват се мълниеносно след обявата. Отличават се с простащина, повторяемост, полуграмотност и неприятен правопис. Но всички те набиват методично основни думи и тълкования.

Ключовите думи и понятия от пет години са: фатмак, зелен чорап, льотчик, Мунчо. Те са част от провалената тактика президентът да бъде клеймосан като недоразвит за поста, само че поради ниската просветеност и правописа на троловете имат бумерангов резултат. Накратко: кьорфишеци.

Дълго време ГЕРБ се опитваше да патентова Радев като „ разединител “. В лексиката на българския преход „ обединител “ е оня, който потиска гражданската сила и обезпечава комфорт на клептокрацията. Радев формулира единението като консенсус към полезности. Тъй или другояче, понятието „ разединител “ по този начин и не се прихвана, задоволително е да забележим човешкото голям брой при визитите на Радев в страната.

Най-актуалните основни думи са: натовец, Триморец (с основна буква), Козяк, Херо Мустафа.

За отбелязване е, че през 2016 година бе изработен таман противоположният опит: Радев да бъде изкаран човек на Москва. Опитът приключи с неуспех.

През 2021 година тактиката е преосмислена: да се вбие чеп сред Радев и огромна част от българските гласоподаватели, които си остават преди всичко русофили, въпреки и в по-малък %, в сравнение с през 2016 година

Основните внушения са: президентът е подвластен от Съединени американски щати, на път е да вкара България във война с Русия, служебното държавно управление е назначено от „ Козяк “, президентът разединява нацията и впрочем.

В интервала преди срещата на „ Три морета “ в София форумите бяха залети с понятието „ фронтова страна “, а у читателите се насаждаше разбирането, че „ Три морета “ са надали не нов боен пакт. Форумът отмина добродушно. И да е имало война, не сме я забелязали. Кампанията отшумя, само че въз основата на насъбрания негативизъм вирее дамгата „ Триморец “. Каквото и да значи тя. Сметката е политическите злобари да вложат в дамгата наличие съгласно усета си (войнолюбец, натовец, и, надали не, зложелател на Русия). Важното е да се върти в оборот.

Знак за напрежението, под което са сложени актьорите на статуквото, е фактът, че прибегнаха до заигравки със свещения етнически мир. Традиционно Движение за права и свободи си приписва заслугата за него, само че в последните две години се видя насила на два пъти да го залага на масата. Най-напред мобилизирайки младежите от партията като жив щит към сараите на водача в Росенец. За повторно в този момент, след консултациите в президентството, когато президентът Радев принуди водача Карадайъ да съобщи, че България е неговата татковина. При визитата си в Турция господин Карадайъ разгласи Турция за своя татковина.

Въпросът на Радев бе по съответен мотив и адресиран персонално към Карадайъ, само че технолозите на операцията се пробваха да прикрият гафа на Карадайъ в Турция зад инсценираното отвращение на български мюсюлмани. Старателно премълчавайки мотива за въпроса. Посещението на Радев в Родопите потвърди цялата неплатежоспособност на мита за „ възмутените мюсюлмани “.

Движение за права и свободи е в сложен интервал. След дългогодишни обети в евроатлантизма, в този момент партията е в конфузното състояние да брани своя някогашен народен представител Делян Пеевски от глобите на американското правораздаване по закона „ Магнитски “. Оттам и високият градус на декларациите.

Пропагандните лаборатории на статуквото не залагат на безапелационни причини, а на задавящото числено предимство.

Между април и юли манипулаторите внушаваха, че президентът си партнира с Движение за права и свободи. Разчитат никой да не помни, че още преди година Движение за права и свободи изиска оставката на Радев. Че близкият до Движение за права и свободи уебсайт „ Епицентър “ е главната естрада за офанзиви против президента. Тъй или другояче, разговорът с Карадайъ постави точка на тази операция.

Между юни и април манипулаторите втълпяваха, че президентът работи в синхрон с Има Такъв Народ. Методичните офанзиви на Има Такъв Народ против служебния кабинет разсеяха и този мит.

Най-актуалното подстрекателство, несъмнено, е, че „ Радев е човек на Козяк “. Манипулаторите разчитат поданството да е не запомнило, че президентът се разгласи срещу многомилиардната договорка на F-16, с която Борисов си откупи благоволението на Тръмп.

Струва ли си да напомням, че по времето, когато Радев бе дамгосван като „ човек на Москва “, поради градивната си позиция по отношение на Русия, съветският патриарх си разреши арогантни упреци против президента, на които получи заслужен отговор. Така и този мит, режисиран в лабораториите на ГЕРБ, бе заплеснат.

Манипулаторите паразитират върху насаждания с години комплекс за политическа малоценност на България, който изключва опцията да се съобщи и отстои самостоятелна национална позиция. В историята ни има задоволително образци за противоположното (Съединението, оповестяването на независимостта, отводът на Борис за изпрати войски на Източния фронт и даже деидеологизацията на културата от 70-те), само че комплексите нали са по тази причина, с цел да не мислим ненужно.

Пропагандните лаборатории на статуквото не оферират обосновка, само че удавят здравия разсъдък в отровна магма от дезинформация и внушения, които надвиват със своята еднотипност.

Критичната мисъл е като несретна пчела, полепнала по тинята от дезинформация, обречена да загине и да се трансформира в неразличима част от блатото, в което безшумно и непрекъснато гние всичко друго от блатната екосистема. Колко тежи едно аргументирано мнение, което се губи измежду десетки тролски и изкуствено генерирани неистини.

Кампанията по моделиране на мрежовия спор с манипулативни основни думи се съчетава със тактика за пререкание на имиджа на Борисов.

Тя приписва всички грехове на борисовия режим на президента Радев. Можем да я назовем тактика на огледалото.

Вече три месеца един пехливанин с пембяна риза обикаля страната и се жалва от „ диктатурата “ и „ хаоса “. Същият този, който 12 години раздаваше бюджета от първо лице само число, който приватизира службите за персонална приложимост, същият, който анулира парламентарния надзор, разврати медиите с държавни пари, феодализира локалната власт и съветваше министрите си да „ крадат мъдро “, през днешния ден вопие против облика си в огледалото.

Пропагандната перверзия стига до такава степен, че ГЕРБ се пробва да трансферира върху служебното държавно управление отговорността за закупуването на нови изтребители, с които не различен, а таман кабинетът Борисов ангажира България, с цел да откупи властта на своя водач.

Спектакълът е сантиментален, само че не пада от афиша с помощта на две предпоставки: актьорските способности на Борисов и журналистическата нефелност на покварените от него медии, които образуват ин/ян единение.

В обобщение: чакат ни два месеца на масирана операция.

Потребителите на Facebook ще бъдат подложени на уотърбординг с дезинформация като тези клетници в Абу Гариб, на които сипват вода през тензух, до момента в който се задавят и изповядат тайните си. Ваксината против дезинформацията е сериозното мислене, само че имунизация би трябвало да се организира още в учебно заведение. Пропуснем ли тази възраст, към този момент не подсигурява надеждна отбрана против подлите варианти в мрежите. Пък и българите мислим прочувствено, помним малко и се усещаме постоянно излъгани. Защо ли?

Затова излезте от фейса, зарежете Туитър.

Денят за размисъл е нелепост. Трябва най-малко месец детокс.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР