ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Георги Марков: България е в трагикомедия! Пропорционалната система изчегърта парламентаризма

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" България стана неуправляема страна. Пропорционалната система изчегърта парламентаризма. Следващите предварителни избори ще са пролетта. Радев не може да разпуска Народното събрание след 22 октомври ", написа във " Facebook " някогашният народен представител от ГЕРБ Георги Марков.

" Пропорционалната изборна система, с невисок предел за влизане в Народното събрание от 4% и за обединения, е дефинитивно изчерпана. Ще се скъсаме от избори до дупка - държавни управления може и да се сформират, само че няма дълго да могат да ръководят. Защото няма да имат устойчиво парламентарно болшинство зад тила си.

България е в трагикомедия. Коалицията на Корнелия ще ни избавя с обединението на Мая - надлежно с 36 и 13 депутати. Те ще борят чумата, те ще се изпъчат пред султан Ердоган да стопира афганистанците, те ще смъкват цените и така нататък Тъжно и смешно.

България би трябвало да се върне към решението на кръглата маса от 1990 година, признато пред очите на цяла България - изборната система да е смесена 120 на 120. Трябва да се възвърне и методът Д'Ондт при разпределение на мандатите. Прагът за влизане в Народното събрание за обединения би трябвало да е най-малко 6%. А машинното гласоподаване да го оставим да се ползва в Третия свят. "

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР