ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ИТН не създадоха впечатление, че са готови да платят цената за развалянето на сарайско-джипково-прокурорската конструкция

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Позиция на народния представител от " Демократична България " Георги Ганев:

Бих желал да изкажа персоналната си позиция за решението на политическата мощ, от името на която съм в Народно събрание, да не поддържа оферти от Има Такъв Народ ръководител и състав на Министерски съвет.

Аз бях част от цялостното единогласие по този въпрос, като аргументирах позицията си със следните две разсъждения.

Първо, сътрудниците от Има Такъв Народ по никакъв метод не съумяха да ме убедят, че имат съществено отношение към и желание да се захванат с главната политическа борба, а точно правосъдната промяна заедно с Гешев, с Висш съдебен съвет, с КПКОНПИ и Цацаров, и загатваха единствено за профилираните съд и прокуратура. За мен това е архиреформата с преобладаващо значение за българското общество, страна и, да, стопанска система. С нито едно свое изказване, диалог, имитация или даже недомлъвка от Има Такъв Народ не сътвориха усещане у мен, че са подготвени да платят неизбежната голяма политическа и персонална цена за развалянето на сарайско-джипково-прокурорската структура. Държа да подчертая, че измежду представителите на Има Такъв Народ има прелестни хора, с доста добра подготовка и подготовка, с доста културно отношение и образование. За страдание, не те очевидно задават държанието и решенията на тази политическа мощ. Като подтема на тази позиция, Има Такъв Народ изрекоха обществено податливост да не бързат с присъединението към еврозоната. Аз имам схващане и почитание към сходна позиция, само че моята е тъкмо противоположната.

Второ, на 11 юли българският суверен ясно сложи следното задание на българските политици: забраняваме който и да било от вас да ръководи или да се пробва да ръководи сам; заповядваме ви да се преценявате с другите; сядайте, преговаряйте, споразумейте се и изпълнявайте съглашение, което да промени гореспоменатата доминация на сарайско-джипково-прокурорската структура върху страната. Има Такъв Народ отхвърлиха договаряния с Демократична България, отхвърлиха реализиране на съглашение, отхвърлиха да поемат задължения за осъществяване на съответни ограничения и политики. И ултимативно предложиха набор от ненапълно познати (Ради Найденов и Гроздан Караджов) и изцяло непознати хора с озадачаващо разпределени ресори. В моите очи, Има Такъв Народ отхвърлиха да изпълнят волята на суверена по метода, по който аз я разгадавам.

Това са моите аргументи да се причисля към единомислещото решение това предложение за ръководител и състав на Министерски съвет да не бъде подкрепено.

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР