ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Собственик на ресторант: Височайшото позволение да отворим беше прибързано

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Височайшото разрешение да отворим от 1 март заведенията за хранене беше преждевременно. И преди 10 дни нямаше данни за понижаване разпространяването на ковид. Днес информацията удостоверява, че заплахата не е отминала.

Това разяснява пред Радио София Дарин Стойков - притежател на ресторант в центъра на столицата, съобщи БНР. Той персонално не е отворил заведението си. „ Винаги съм желал да бъда част от решението, а не от казуса. Освен бизнеса и оборотите, би трябвало да има и отговорност към хората, които работят или които са клиенти “, означи Стойков.

Той напомни, че има области на страната, в които носенето на маски стана наложително на всички места, а лечебните заведения стопираха планови интервенции. От към година дребният ресторант на Дарин Стойков работи „ в режим на оцеляване, с храна за у дома “. „ Не сме уволнили нито един, не са понижени заплатите. Важното е да продължаваме да работим. “ Решението ресторантът да не отвори постоянните клиенти са приели по-скоро позитивно. Проявили са схващане, изразили са поддръжка.

Дарин Стойков счита за неправилно здравните управляващи да приказват с думи на хора от сектора преди време – че заведенията за хранене не са място, където се популяризира коронавирусът. Това не е правилно. Рискът е приблизително висок. „ Това, което от сектора преди използваха за напън, през днешния ден се употребява от оперативния щаб за опрощение. Това е притеснително. Това, че се понижава работното време на заведенията за хранене, какво ще усъвършенства? Коронавирусът няма вечерен час “, добави Стойков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР