ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Спад от 13 600 до 3600 гласа. Разследват депутат от ГЕРБ за купуване на гласове?

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Срещу народния представител от парламентарната група на „ ГЕРБ-СДС “ Георги Станков, който през 2018 година отпразнува 55-тия си рожден ден с торта, декорирана с банкноти евро от фондан, е почнало следствие за пазаруване на гласове, научи ФАКТИ .

В началото на юли служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че „ в имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са открити описи с 28 000 гласоподаватели, които по първични данни са употребявани на предходните избори на 4 април и е квалифицирано тяхното потребление и за изборите, които предстоят в неделя “, имайки поради изборите на 11 юли.

„ Вие сами преценете този огромен брой гласоподаватели за подобен регион като Хасково какво значи “, сподели тогава Рашков.

Георги Танев Станков е народен представител от ГЕРБ поредно в 44-тото, 45-тото и 46-тото Народно заседание.

За първи път депутат става през 2017 година. И тогава, и в постоянните парламентарни избори на 4 април, а по-късно в предварителния избор на 11 юли, Станков е кандидат-депутат от 29 МИР в Хасково. През 2017 година е на пето място в листата на ГЕРБ. На 4 април и 11 юли лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Хасковски изборен регион е министърът на стопанската система, енергетиката и туризма в първото държавно управление на Борисов – Делян Добрев. Втори в листата в двата следващи вота беше точно Станков.

Любопитното в тази ситуация на Георги Станков, по прякор Жоро Пъската, е, че той се оказа любим на нацията с рекордния брой преференциален избор, който получи на изборите на 4 април. Тук любопитна е също играта на думи, която се получава от обстоятелството, че при оповестяването на листата си за изборите на 11 юли от ГЕРБ показват като сегашно обитаемо място на доктор Станков град Любимец.

Рекордният брой преференции на Станков от 4 април е 13 655.

Кариерата на Станков в българския политически живот стартира в Съюз на демократичните сили, по-късно е част от Национална движение „Симеон Втори", най-после станал член на ГЕРБ. При първия си избор за депутат е ръководител на общинското звено на партията.

Докато на 4 април ветеринарят се оказа най-обичаният политик в България с най-вече преференции, на 11 юли той получи към 10 хиляди гласа по-малко. По-конкретно 3676 гласа.

Дори и без да имаме поради неофициалната информация, че против него тече следствие за пазаруване на гласове, преференциалният избор за еднакъв претендент, който се срутва по този начин внезапно единствено в интервал от няколко месеца, повдига въпроса има ли нещо неправилно във връзка с вота за Станков на 4 април. Информацията на министър Рашков за нередности точно в Хасково също повдига съответния въпрос купувани ли са гласове в интерес на Георги Станков.

До момента работата на Станков в 46-тото Народно заседание се показва в две законодателни начинания. Първо, той е измежду вносителите на Проект на решение за основаване на Временна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то национално заседание, постъпил на 23 юли. Вносители са общо 24 депутати от ГЕРБ-СДС, измежду които Десислава Атанасова, Александър Ненков, Николина Ангелкова, Даниел Митов и Младен Маринов.

Втората самодейност е постъпила по-рано през днешния ден. Става дума за импортиран Проект на решение за основаване на Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на незаконосъобразни дейности и бездействия на способените органи на територията на предпазената територия " Колокита " в полуостров " Буджака ", попадащ в териториалния обсег на община Созопол. Проектът този път е импортиран от 56 народни представители от „ ГЕРБ-СДС “. Цялата парламентарна група е от 63 души.

Изказвания, въпроси, присъединяване в комисии няма.

Вносител на въпросните планове, с изключение на Станков, е също и Славена Димитрова Точева, депутат от „ ГЕРБ-СДС “. Точева беше народен представител също и в 45-тото Народно заседание. И на 4 април, и на 11 юли тя беше определена от 3 МИР във Варна. Точева, сходно на Станков, претърпя срив в преференциите за себе си от 4 април до 11 юли. На 4 април тя получи 6 805, до момента в който на 11 юли – 2640 гласа.

И в тази ситуация на Станков, и в този на Точева стои въпросът каква е ролята на машинното гласоподаване в спада на преференциалния избор за тях.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР