fakti.bgТурският президент Реджеп Ердоган за пореден път отправи яростна критика

...
fakti.bgТурският президент Реджеп Ердоган за пореден път отправи яростна критика
Коментари Харесай

Ердоган за НАТО: Какъв алианс е това?

fakti.bg

Турският президент Реджеп Ердоган за следващ път насочи гневна рецензия към Съединени американски щати поради продължаващата им поддръжка към свързаната с ПКК кюрдска милиция, съобщи „ Дейли Сабах “. 

„ Що за северноатлантически алианс е това, що за съдействие е това? Вие (САЩ) давате на терористите 23 000 камиона оръжия и муниции, само че когато ние желаяме, даже не ни ги продавате “, съобщи турският президент в град Бурдур по време на избирателен протест. 

Турция остро подлага на критика натовските си съдружници от Съединени американски щати поради оказваната поддръжка към кюрдските бойни формирования, настоящи в Сирия. Тях Анкара преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия, оповестена за терористична организация в Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Американската войска си партнира с кюрдските и арабски милиции в битката против „ Ислямска страна “. 

Реджеп Ердоган разкритикува страните, които от „ хиляди километри разстояние “ възнамеряват провеждането на интервенции в Сирия, до момента в който Турция е под непрекъсната опасност в 911-километровата си граница със Сирия. Ердоган добави още, че единствено тези, които са на страната на Турция, ще завоюват в района. Той удостовери решимостта на Турция да се бори с тероризма в прилежаща Сирия. „ Ние несъмнено ще нанесем тежък удар на терористичната организация скоро “, сподели Ердоган. Турската войска се готви за нова атака в Сирия. 

Турският президент разяснява и апелите към Турция да се откаже от покупката на съветски зенитно-ракетни системи С-400. „ Те приказват да се откажем от покупката на С-400. Защо би трябвало да се отхвърляме? Ние имаме право да използваме разнообразни системи и не считаме, че вие имате право да ни критикувате ", означи Ердоган. Миналата седмица турският президент удостовери, че Анкара не има намерение да се отхвърля от покупката на С-400.

По думите му Турция разчита на доставка на съветската система за Противовъздушна отбрана през юли тази година. Представители на Съединени американски щати предизвестиха, че в случай че Турция продължи процеса по придобиване на съветските системи, Вашингтон ще отдръпна офертата си да продаде на страната системи „ Пейтриът " на стойност 3,5 милиарда $. Те споделиха също, че това ще изложи на риск и покупката на самолети Ф-35 от Турция. 
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР