Факт: много новооткрити животни, растения, астероиди и други същества и

...
Факт: много новооткрити животни, растения, астероиди и други същества и
Коментари Харесай

9 научни открития, кръстени на известни личности

Факт: доста новооткрити животни, растения, метеорити и други същества и обекти, носят имената на действителни персони. Заслугата им нормално не е, че те самите са ги разкрили, а по-скоро че са били задоволително известни и авторитетни по своето време (в позитивен и негативен смисъл), с цел да останат в историята по този необикновен метод. Да забележим девет научни открития, кръстени на действителни персони.
 Брад Пит, Дженифър Лопес, Хайди Клум - 11 известни персони, хванати в невярност
11 известни персони, хванати в невярност

Звездните неверници

Доналд Тръмп
 Снимка 469867

На президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е кръстена нова амфибия, открита в Панама. Това се случва след мненията му за изменението на климата.

Наречено Dermophis donaldtrumpi (деморфис доналдтръмпи), съществото е сляпо и заравя главата си в пясъка.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Fred Bergen (@artisanblackgarlic) на Май 24, 2018 в 5:41 PDT

Съоснователят на EnviroBuild Айдан Бел, който завоюва правата върху именуването, споделя в изказване: " Dermophis donaldtrumpi е изключително предразположен на въздействието на изменението на климата и затова има заплаха да изчезне, като директен резултат от политиката на съименника си. "

Леонардо ди Каприо
 Снимка 451958

Черен воден бръмбар, открит на остров Борнео през април 2018 година, носи името на артиста Леонардо ди Каприо. Наречен е Grouvellinus leonardodicaprioi (грувелинус леонардодикаприои).

Един от откривателите му споделя: " Не сме кръстили бръмбара, тъй като наподобява като Леонардо ди Каприо. Искахме да подчертаем, че даже и най-малкото създание е значимо, като този мъничък бръмбар, за който никой до момента не знаеше. "

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Плед ~ Шаль ~ Палантин (@numa_wear) на Май 25, 2018 в 7:26 PDT

Иначе, артистът е прочут с работата си за повишение на осведомеността за екосистемите и екологичните проблеми по целия свят.

Фреди Меркюри
 Снимка 430123

Покойният фронтмен на Queen получава своя личен метеорит за 70-ия си рожден ден. Китаристът на групата Брайън Мей афишира, че Asteroid 17473 е преименуван на Freddiemercury (Фредимеркюри) на 5 септември 2016 година, в чест на изключителното въздействие на изпълнителя в света на музиката.

Дженифър Лопес
 Снимка 467092

Група учени от Черногорския университет са въодушевени от музиката на Джей Ло, до момента в който разказват откриването на нов тип воден акар, по тази причина вземат решение да кръстят организма на певицата, а точно Litarachna Lopezae (литарачна лопезае).

Кристиано Роналдо
 Снимка 465089

Открита през 2015 година, на футболната звезда Кристина Роналдо е кръстена цяла вселена. Тя носи името CR7 - неговите букви и номерът, с който играе футбол. Смята се, че галактиката е съществувала, когато Вселената е била единствено на 800 милиона години.

Джон Ленън
 Снимка 409138

Неизвестен до момента тип тарантула е открит в национална гора в Пара, Бразилия. Паякът е кръстен на артиста Джон Ленън - Bumba Lennoni (бумба ленони). Неговото име носи и летището в Ливърпул.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dan Bearpig (@juggalo90) на Окт 24, 2014 в 10:03 PDT

Анджелина Джоли
 Снимка 459229

И като стана въпрос за паяци, няма по какъв начин да не споменем и за Aptostichus angelinajolieae (аптостикус анджелинаджолиеа), който е кръстен на актрисата, в чест на работата й с Върховната комисия на Организация на обединените нации за бежанците (UNHCR).

Арнолд Шварценегер
 Снимка 470210

Актьорът може да се похвали, че има тип карбиден бръмбар, кръстен на него. Името Agra Schwarzeneggeri (агра шварценегеро) е обещано на бръмбара, с цел да означи мускулните му прилики с това на звездата от " Терминатор ".

Шакира
 Снимка 465036

Да си представим оса, която се поклаща и извива като колумбийската поп певица Шакира, и ще си дадем сметка за какво Aleiodes Shakirae (алейодес шакирае) е кръстена на Шакира. " Шакира " е един от 24-те нови типа оси, открити в планините на Андите на Еквадор.
 Джордж Клуни, Амал Аламудин, Дженифър Лорънс, Патрик Демпси, Ан Хатауей, Рийз Уидърспун, Мат Деймън и звездите, женени за елементарни хора
Звездите, които се ожениха за елементарни хора

Незнайни са пътищата на любовта
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР