Факт е повишаването на цената на горивата. Факт е, че

...
Факт е повишаването на цената на горивата. Факт е, че
Коментари Харесай

Спад на клиентите на метан станции в Сливен и Ямбол

Факт е повишението на цената на горивата. Факт е, че даже тези 25 стотинки отплата за литър не оказват помощ, въпреки и да не вредят. Но е реалност, че поради този скок в цените има заплаха някои от дребните компании да банкрутират. Такъв е казусът с метан станциите. Техните клиенти понижават, режат уредбите и минават на друго гориво – в най-лошия случай на скъпия бензин, само че въпреки всичко по добра опция от 5,20-5.50 за кг метан.

В Сливен има две метан станции. В една ми споделят, че за през целия ден е минал един клиент, а предната вечер е имало също един. При идването ми единственият клиент си тръгваше и отхвърли да беседва с мен, тъй като колата му била служебна. Явно цената на метана не го вълнува, тъй като кара най-хубавата кола на света – служебната. Не по този начин, обаче, стоят нещата при личния състав на станцията. Притесненията на дежурния Павлин Колев са, че в случай че по този начин върви бизнесът, няма да може да си изхранва фамилията.  

За западането на бизнеса приказва и фактът, че притежателите на коли с метанови уредби всеобщо търсят вид или да ги продадат или да преминат на друго гориво.  

На другата метан станция в Сливен обстановката е малко по-добра. До късния следобяд имаше 7 минали автомобила. Собственикът на станцията Ирина Тодорова разяснява, че от началото на месеца работата е намаляла в пъти и даже постоянните клиенти към този момент ги няма.  

Тя сигнализира, че казусът с метана не е единствено при колите. Най-големият консуматор – промишлеността чака съществени разтърсвания.  

Ситуацията в прилежащия на Сливен град – Ямбол не е по-различна. Нели Проданова, също притежател на метан станция, разяснява, че са в извънредно затруднено положение.  

Очаквано бе най-големите консуматори на метан да бъдат таксиметровите водачи. Проверката откри, че никой от срещнатите от мен водачи не кара на метан, а всеки избира различно гориво.  

Дали хората ще престанат напълно да карат персоналните и служебните си коли на метан, дали ще има банкрути в бранша следва да забележим, само че всички заети в сектора за в този момент не са оптимисти.  
По обявата работи: Десислава Златева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР