„Факт е, че КПКОНПИ не функционира и че няма нито

...
„Факт е, че КПКОНПИ не функционира и че няма нито
Коментари Харесай

Опасно е, ако начело на Антикорупционната комисия стои зависим човек, смята ляв депутат

„ Факт е, че КПКОНПИ не действа и че няма нито един наказан политик за корупция по високите етажи на властта. Самият ръководител на Комисията се оказа забъркан в сходни корупционни дейности. Ние предлагаме ръководителят да се назначава от президента, тъй като той е единственият самостоятелен и мажоритарно определен орган в страната, в този смисъл се явява самостоятелен. За нас е рисково, в случай че отпред на Комисията се постави подвластен и елементарно манипулируем човек “. Това сподели пред БНР Димитър Данчев, народен представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Премиерът е мощен в идентифицирането на пожарите, на проблематичните обстановки, и в тяхното потушаване посредством палиативни ограничения, които имат за цел единствено да успокоят публичното неодобрение, само че не е мощен в правенето на действителна политика “, съобщи Данчев във връзка тематиката с подправените болнични. Той добави, че вместо да се потърси решение в системата, от която произлиза казусът, ръководещите оферират да бъдат осъдени правилните жители.

„ Държавата би трябвало да упражнява надзор върху издаването на болничните листове и да глоби неточните. Средствата за болнични от първия ден следва да бъдат за сметка на публичното обезпечаване. Службите за трудова медицина може да удостоверяват издадения от лекарите болнични листове “, предложи Данчев.

Левият народен представител разяснява и бюджета. „ Всички желаеме да забележим в бюджета резултата от харченето на тези средства. Тези средства следва да вземат решение проблеми – с демографската рецесия, в опазването на здравето. Бюджетът би трябвало да е инструмент за осъществяване на политики. ГЕРБ предложиха бюджет на застоя. Нашият бюджет е бюджет на развиването “, уточни той.

Според Данчев би трябвало да спре порочната процедура да бъдат редовно свръхфинансирани някои клинични пътеки, като това може да стане при премахването на правилото лечебните заведения да бъдат търговски сдружения. По думите на депутата би трябвало да бъдат приоритизирани разноските и да бъде нараснала успеваемостта при разходването на публичните средства.

Димитър Данчев беше безапелационен, че този парламент е привършен. „ Скандалите в ръководещата коалиция не стихват. Този кабинет няма бъдеще и вреди на страната “, акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР