Facebook премахва четири информационни полета от профилите на потребителите от

...
Facebook премахва четири информационни полета от профилите на потребителите от
Коментари Харесай

Facebook премахва няколко информационни полета от профилите

Facebook отстранява четири осведомителни полета от профилите на потребителите от 1 декември. Целта е обществената мрежа да стане по-лесна за потребление, изясни представител на компанията пред TechCrunch.

Като част от напъните ни да създадем Фейсбук по-лесен за навигиране и потребление, ние отстраняваме няколко полета в профила: Интересувам се (отнася се за половите желания на потребителя), Религиозни възгледи, Политически възгледи и Адрес “, уточни представителят в изказване.

Хората, които са попълнили тези полета, ще бъдат известени за премахването им. „ Тази смяна не визира способността на никого да споделя тази информация за себе си другаде във Фейсбук “, се споделя още в изказването.

Решението за смяната е част от желанието на Фейсбук да рационализира своята платформа, която към момента има функционалности, считани за ненапълно остарели. Информационните полета, чието унищожаване следва, не се оферират от другите огромни обществени мрежи. Платформи като Instagram и TikTok имат елементарни форми за биография, които разрешават на потребителите да споделят малко за себе си, без да навлизат в съответни детайлности, като политически или религиозни възгледи.

В предишното хората може да са се интересували от попълването на профилите си с спомагателна информация, само че откакто нарушаванията на поверителността излязоха нескрито, мнозина към този момент не желаят да споделят спомагателни детайлности за себе си онлайн.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинFacebook профил информация персонални данни ПоследниНай-четениDigital 32 Фейсбук отстранява няколко осведомителни полета от профилите Бюджет и финанси 56 Държавата пусна анкета към дребния и междинен бизнес за еврото Бюджет и финанси 116 Нова мярка за 118 млн. лева по ПВУ се придвижва към бизнеса Политика 768 Още една страна се изрече срещу влизането на България в Шенген Любопитно 12966 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11928 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 10800 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 10626 След
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР