Facebook планира да намали политическото съдържание на началната страница, известна

...
Facebook планира да намали политическото съдържание на началната страница, известна
Коментари Харесай

Facebook ограничава политическото съдържание на началната страница

Facebook възнамерява да понижи политическото наличие на началната страница, известна като News Feed („ нюзфийд “), стартирайки мярката неотложно. Ходът е подхванат след направените проби в Бразилия, Индия, Канада и Съединени американски щати, където платформата ограничи появяването на политическо наличие, като възнамерява да разшири етапа, прилагайки същия опит в Испания, Ирландия, Коста Рика и Швеция, съобщи изданието Engadget.

„ Тези промени са отговор на сходната противоположна връзка от нашата общественост “, уточни представител на Фейсбук. В момента не престават изследванията на потребителите, които целят да открият кои елементи от обществената мрежа работят добре за тях. По думите на представителя един от мненията на хората е обвързван точно с съществуването на прекалено много политическо наличие.

Въведените промени може да понижат равнищата на дезинформацията във Фейсбук, в случай че логаритмите са способни дейно да засичат политическо наличие. Политическите акции може да се наложи да премислят тактиките си за постигане до гласоподавателите. От друга страна, този ход би могъл да бъде удар за новинарските организации, изключително фокусираните върху политиката, като се има поради размера на трафика, който Фейсбук може да насочи към уебсайтовете.

Друг резултат, който може да възникне, е Фейсбук да стане по-малко враждебно място за потребителите. Политическите полемики могат бързо да се разгорещят, което може да отблъсне тези, употребяващи функционалностите на обществената мрежа главно за поддържане на връзка с околните си.

Новите промени следват други решения за ограничение на политическото наличие. По-рано Фейсбук спря да предлага цивилен и политически групи на потребителите, откакто тази мярка бе въведена краткотрайно преди изборите в Съединени американски щати през 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР