Езиковите лагери - световна практикаДетските лагери са много популярна форма

...
Езиковите лагери - световна практикаДетските лагери са много популярна форма
Коментари Харесай

Децата могат ли да научат английски език за 2 седмици?

Езиковите лагери - международна процедура

Детските лагери са доста известна форма по света за неофициално образование по британски език и нормално са интернационалните.

В тях многочислените ваканционни развлечения целеустремено се съчетават с преподаване по особено създадени методики, които предизвикат интереса на децата и те интензивно вземат участие в образователния развой, воден до обяд.



Участниците са по групи съгласно владеенето на езика, като се стартира от напълно начинаещи, за които има обособена стратегия.

За останалите се употребява интерактивно образование, работи се по проблеми и планове с изпълняваното на разнообразни задания за събиране на информация по забавни тематики, представяния на тематиките и така нататък

Използват се интернет и мултимедия, натъртва се на зрителните и слухови усещания. Това се добавя със занимателни занимания след обед и вечер, които са по този начин подбрани, че да затвърдят наученото.

На процедура това са лагери на британски - с непрекъсната англоезична среда. В тях всички действия се правят с потреблението на британски език - децата контактуват посредством него и с преподавателите, и с аниматорите и инструкторите, които водят развлеченията, и между тях.



Така трайно се усвоява лексика от разнообразни сфери - предмети в учебно заведение, за природата и обществото, от всекидневния бит; правоговор, правопис. По този метод даже при едноседмичен лагер се получава сензитивно придвижване, а двуседмично присъединяване дава здрава база за проучването на нов език.

В края на лагера родителите на всяко дете получават обстоен личен разбор с оглед по-нататъшното проучване на езика. Друг изключително значим позитивен резултат, с изключение на езиковото образование, е общественият резултат - децата се учат да поддържат връзка, да се приспособяват към нова среда, да работят в екип.

Модерните лагери за асимилиране на британски език от деца, като да вземем за пример ЛъкиКидс в Банско, употребяват за съществена база първокласни хотели, където настаняването е удобно, а участниците в лагера могат проведено да употребяват зони за разнообразни действия, занимания, СПА центрове и така нататък

Мерките за сигурност и сигурност - по интернационалните стандарти

Международните езикови детски лагери за 2018 година са проведени съгласно тъкмо избрани условия за сигурност.



Подробни инструкции за тях са дадени както в националните законодателства, по този начин и в интернационалните Конвенции и стандарти. Предвидени са всички условия при предвижванията, престоя и дейностите в лагера, с оглед да се опази спокойствието и здравето на децата.

Чрез специфични въпросници от родителите авансово се получава информация за здравословното положение на децата - възможни болести, медикаменти, особености на храненето и така нататък, което се има пред тип при грижите за детето в лагера.

Луксозните хотели, където са основани лагерите, са напълно съобразени и оборудвани за провеждането на детски ваканции и сами по себе си съблюдават интернационалните стандарти.



Мерките за сигурност на материалната бъза включват от най-най-дребни елементи - да вземем за пример да няма остри ръбове и чупливи стъкла, а подовете да са с меки покрития, до спешната и пожарна сигурност.

В лагера непрекъснато е обезпечен доктор, който е дипломиран и оборудван по всички условия. Той е с децата и когато те са отвън лагера - да вземем за пример на конна езда, преход, екскурзия, колоездене и така нататък

При самите действия също се вземат всички нужни ограничения за сигурност - в случай че да речем децата са на пейнтбол, те са наложително с маски и жилетки, каски при ездата и така нататък Разбира се, професионалните инструктори, водачи, треньори, постоянно организират обстоен инструктаж и ревизират вярното прилагане на оборудването.

На процедура децата при всички действия са с най-малко двама души от екипа на лагера, като за всеки 5 деца има личен отговорник. Ако са на басейн да вземем за пример, с тях са спасителят, един аниматор и един учител.

Спокойствието на децата е обезпечено и през нощта - на етажите, където са настанени, има настанени също преподаватели и аниматори.

Не се позволяват действия - да вземем за пример екскурзии до отдалечени забележителности, които да изискват преспиване отвън лагера.

 

* обява
Харесайте ни във FB
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР