Ей така, защото днес нямам друга работа, размислих се за

...
Ей така, защото днес нямам друга работа, размислих се за
Коментари Харесай

Мъчно ми е за Прибалтика

Ей по този начин, тъй като през днешния ден нямам друга работа, размислих се за визитата на прибалтийските президенти в Съединени американски щати. Те отидоха дружно в Америка във връзка на 100-годишнината от освобождението на страните си от Руската империя.

Това написа за уеб страницата „ 24 май “ Юрий Борисов.

И тук е първият миг, който ме натъжи. 100-годишнината си е рожден ден отвред. На рожден ден е вярно да каниш посетители в къщи, а не да вървиш в непознати къщи. С други думи прибалтийците трябваше да поканят Тръмп в Прибалтика, а не да вървят в Съединени американски щати да честват. Мисля си, че в случай че аз отида да чествам рождения си ден в някой другар, ще ми бъде доста мъчително за самия себе си. Защото вместо да получа почитание, аз ще съм отишъл да крънкам почитание. Тъжно.

Имам и втора причина да ми е мъчително. Тръмп ги одобри вкупом. Защо не ги одобри поотделно? Все отново това са президенти на суверенни страни! Защото американският президент ги счита за доста незначителни и по тази причина няма време за губене! Вкарва ги вкупом в кабинета си и за няколко минути се вижда с ръководителите на три страни! Не знам дали на тях, на прибалтийците, не им е обидно, само че на мен ми е обидно. Все отново те са европейски президенти! Съединени американски щати като наскърбяват тях, все едно наскърбяват Европа, а като наскърбяват Европа, все едно наскърбяват мен! Тъжно.

И трета причина имам, с цел да ми е мъчително. Ръководителите на Литва, Латвия и Естония отидоха при Тръмп, с цел да просят американско наличие в Прибалтика и още да просят пари за въоръжение. Обясниха му, че са на предната линия на фронта с Русия. Че са най-застрашени от съветската експанзия. Че първи ще пострадат, в случай че Русия нападне Европа. И по тази причина желаят и американски войски до себе си, и пари за рационализация на оръжията. Това, че имат в страните си френски, британски и немски воини, не им стига. НАТО не им е задоволителна, тъй като тази тромава организация доста постепенно взима решения. Друго си е Съединени американски щати – те са бързаци.

И молят се тези президенти, макар че предходната година американски военни напуснаха района. Може би е било неточност, която в този момент Тръмп ще оправи. И ето в този момент, идва моментът, който най-вече ме натъжи. Тръмп ги потупва по рамената, тъй като признава, че те се намират най-отпред на фронта, само че им споделя, че го интересуват други неща. „ Какви неща? “ питат сюрпризирани президентите. „ Ами да вземем за пример това, дали купувате американски полутечен газ! “, дава отговор Тръмп. „ Ето Литва, да вземем за пример, предходната година купи от нас газ, отлично! “ – още един път ръсва хвалба американският президент…

Толкова е пресметлив този Тръмп! Толкова е безсърдечен към полезности! Тъжно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР