Еврозоната е на прага на ново изпитание на издържливостта си,

...
Еврозоната е на прага на ново изпитание на издържливостта си,
Коментари Харесай

Коронавирусът заплашва ЕС с нова криза

Еврозоната е на прага на ново тестване на издържливостта си, написа немското издание Die Welt, базирайки се на оценки на водещи икономисти. Причината е внезапно нарастване на държавния дълг заради ковид. Италия има изключително огромен дълг, съобщи организация " Фокус ".

„ Съществува риск от еврокриза 2.0 “, цитира изданието Ларс Фелд, член на Съвета на икономическите специалисти при държавното управление на Германия. В момента ЕЦБ стабилизира пазарите посредством закупуване на държавни облигации. Според Фелд с помощта на това страните-членки на Европейски Съюз в този момент не изпитват финансови проблеми.

Дейностите на ЕЦБ обаче от ден на ден стават обект на рецензия. Според основния икономист на Commerzbank Йорг Крамер, ЕЦБ от ден на ден се трансформира във „ финансов и политически експлоататор “. Крамер има вяра, че ЕЦБ понижава готовността на страните за промени посредством своите дейности, а също по този начин способства за основаването на рискови балони на пазарите на недвижими парцели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР