Евровизия официално приключи за поредна година и, разбира се, в

...
Евровизия официално приключи за поредна година и, разбира се, в
Коментари Харесай

Заслужена ли беше победата на Швеция на Евровизия

Евровизия публично завърши за поредна година и, несъмнено, в обществените мрежи не липсват горещи фрагменти, теории на конспирацията и мемета. 
 Евровизия 2023: ето го огромния победител
Ето кой завоюва Евровизия

Има ли сюрпризирани

Ливърпул беше хазаин на състезанието за ария на Евровизия 2023. Мястото беше определено, откакто спечелилият от предходната година - Украйна, разгласи, че няма да може да провежда състезанието на своя територия, поради продължаващата война с Русия.

Така Швеция се класира преди всичко, следвана от Финландия и Израел. Зрителите наподобява бяха разграничени във връзка с крайното класиране, като някои смятаха, че финландският артист Käärijä трябва да спечели с неговата нестандартна и необичайна " Cha Cha Cha " ария, до момента в който други откриха " Tattoo " на Лорийн за подобаващия победител.

Massive congrats to, who lit up the stage for???????? (for the second time!) with her current stunning song 'Tattoo'! As an????????, watching the celebration of music and unity at is exhilarating! A great example of how music knows no borders!
— Ambassador Erik Ramanathan (@USAmbSweden)
" Огромни поздравления за Лорийн, която озари сцената на Евровизия 2023 за Швеция за повторно с актуалната си зашеметяваща ария " Tattoo ", написа Ерик Раманатан, формален дипломат на Съединени американски щати в Кралство Швеция. " Като американец, да виждам празника на музиката и единството на Евровизия е вълнуващо! Страхотен образец за това по какъв начин музиката не познава граници! "
анкета
Какво мислите за Евровизия?
100% политически конкурс Гледам, единствено в случай че взе участие и България Чудесен метод да се срещна с музиката на толкоз гении от разнообразни страни Абсолютна тъпота
100% политически конкурс

Гледам, единствено в случай че взе участие и България

Чудесен метод да се срещна с музиката на толкоз гении от разнообразни страни

Абсолютна тъпота

Официалният акаунт в Twitter на Финландия също разгласява в поддръжка на Лорийн, като в същото време поздравява Käärijä, пишейки: " Какъв трилър. Финландия зае второто място в Евровизия тъкмо след скъпата ни съседка Швеция. Трябва да има нещо в скандинавците, когато става въпрос за умопомрачително музикално осъществяване. Поздравления както за Лорийн, по този начин и за Käärijä!. "

What a thriller! Finland took the second place in just behind our dear neighbour. There must be something about the Nordics when it comes to mind-blowing musical performance Congrats to both Loreen and Käärijä!
— thisisFINLAND (@thisisFINLAND)
Много от потребителите в обществените мрежи обаче показаха недоволството си от успеха на Швеция, като акцентираха, че осъществяването на Käärijä е било доста по-достойно да завоюва. В поддръжка на това идва и скандирането от страна на гостите в Арена Ливърпул, които не преставаха да крещят с цяло гърло  " Cha Cha Cha ", с което ясно обявиха желанията си към Финландия.

Sweden: Won the Eurovision Song Contest
Us:
— Lexi (@ZuxiyAqw)
" Снощи на финала Швеция беше зашеметяваща, само че Финландия беше трансцендентно, еуфорично преживяване. Поздравления за. Лорийн, само че аз знам, Käärijä влезе в Залата на славата на Евровизия ", написа един от почитателите в обществените мрежи.

Last night at the Jury Final, Sweden was stunning but Finland was a transcendent, euphoric experience. Congrats to. Loreen but I know. Käärijä has entered the Eurovision hall of fame.
— Roy (@badlydrawnroy)
Някои фенове даже сметнаха за съмнително комфортно, че Швеция зае първото място в тазгодишната ранглиста, което значи, че Евровизия 2024 ще се организира там, изключително като се има поради, че идната година ще се означи 50-годишнината от забележителната победа на ABBA (първата за Швеция) с " Waterloo ". Естествено, теоретиците на конспирацията се стекоха в мрежата с намеците си, че съдиите са манипулирали гласуването, с цел да подсигуряват, че идващото издание ще се свърже някак комфортно с това събитие. 

Loreen winning for Sweden so Sweden host Eurovision for ABBA's 50th anniversary
— Sardaran Carol Ahmed (@SardaranCarol)
Междувременно английските почитатели бяха ядосани, че Англия е сложена толкоз ниско в класацията, отивайки на 25-то място (или предпоследно) с " I Wrote A Song " на Майе Мюлер. Германия обаче беше крайният губещ за вечерта, оставайки последна със единствено 18 гласа. " Ние сме толкоз признателни и горди ", написа един почитател на Мюлер, до момента в който различен се пошегува, че Германия е изгубила гласовете, тъй като " журито ненавижда заниманията ".
 Българката Танита Янкова и група VESNA, които показват Чехия на Евровизия 2023 година
Момичето, поради което да гласуваме на Евровизия тази година

Танита Янкова от VESNA за присъединяване си в чешката група и за песента " My Sister`s Crown "

Що се отнася до нашето мнение, като почитатели на Евровизия, която гледаме от години, ще си позволим да създадем един къс преглед за финала. Изпълненията от страна на Германия и Англия наиситна бяха едни от най-слабите за вечерта. Изненадани сме обаче, че макар положителните части и чудесното представяне от страна на La Zarra (Франция) и Бланка Палома (Испания) и двете страни не получиха положителни резултати нито от вота на феновете, нито от гласовете на журито.

Израел и Италия, които заеха надлежно трето и четвърто място във финалното класиране може би бяха малко надценени, особено Марко Менгони и неговата " Due Vite ", която беше една от най-скучните (поне съгласно нас) песни за вечерта. Няма по какъв начин да не обърнем внимание и на хърватските пънкари Let 3 и тяхната " Mama ŠČ ", която въпреки да не беше по никакъв начин добре оценена от журито, получи одобрението на феновете, които ѝ дадоха цели 112 точки.
 Евровизия 2023 - 7 от най-интересните песни, които вземат участие в песения конкурст тази година
Евровизия отново ни шокира... в положителния смисъл обаче

Артистите, които привлякоха вниманието ни

С този резултат Хърватия се превърна в един от безспортните любимците на хората пред екраните по света. Повече точки феновете дадоха само Финландия (376), Швеция (243), Норвегия (216), Украйна (189), Израел (185) и Италия (174).

Ако би трябвало да кажем няколко думи за скандинавската борба за първото място, персонално ние бихме избрали финландският реализатор Käärijä, тъй като песента му е свежа, друга, забавна и провокативна, като даже няма да загатваме артистизма, който струи от него.

Да, парчето на Лорийн беше положително и да, тя в действителност има незабравим глас, просто " Tattoo "  много прилича на " Euphoria ", с която шведската изпълнителка завоюва Евровизия в Баку през 2012 година При такова голямо разнообразие от създатели и осъществявания, да избереш " остарялата ария на нов глас ", ни коства малко необичайно и може би ненапълно нагласено. Все отново, който и да беше победил, истината е, че постоянно ще има недоволни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР