Европейското първенство в зала в Истанбул (Турция) ще започне на

...
Европейското първенство в зала в Истанбул (Турция) ще започне на
Коментари Харесай

Европейската атлетика подкрепя Турция след земетресенията

Европейското състезание в зала в Истанбул (Турция) ще стартира на фона на опустошителните трусове в югоизточната част на страната, които лишиха десетки хиляди човешки животи първоначално февруари 2023-а. Състезанието е в " Атакьой сцена " от 2 до 5 март, а Европейската атлетика е съпричастна към нещастието на турския народ.

Президентът на организацията Добромир Карамаринов насочи обръщение преди шампионата, с което постави начало на благотворителна акция за набиране на средства за страната хазаин.

" На 6 февруари Турция бе ударена от опустошително земетресение. Организирането на съревнование в този миг, не е приоритет. Обаче, макар голямата покруса, Организационният комитет на Истанбул 2023 сподели ангажираност и подготвеност да продължи с подготовката на събитието в това извънредно мъчно време ", споделя Карамаринов в обръщението си.

" Подготовката продължава, както е планувано и ние координираме всичко с Турската атлетическа федерация, Местния учредителен комитет и локалните управляващи, които ни спомагат с всичко належащо. Европейската атлетика застава зад решението на Местния учредителен комитет да продължи с подготовката на надпреварата и ще осведоми всички сътрудници за новините, които идва от държавното управление на Турция. Този шампионат, обаче, няма да бъде като останалите ", добави той.

" Ние скърбим с нашите турски другари и желаеме да отдадем респект на тези които изгубиха живота си и всички потърпевши от земетресението като покажем почитание към Местния учредителен комитет. Европейската атлетика ще се концентрира върху сигурността на нашите спортисти и на надпреварата, и ще предложи помощ и поддръжка на турския народ. Промоционалната стратегия и занимания за публиката ще бъдат сведени до най-малко през тази година и няма да има реклама на надпреварата в Турция. Европейската атлетика ще подари по 1 евро за всеки закупен билет от 7 февруари. Искаме да покажем любовта и съпричастността на атлетическата общественост в Европа към хората от Турция и по тази причина споделяйте видео, гласови или писмени послания с нас и дано покажем, че можем дружно да бъдем съпричастни към нещастието в тези сложни времена ", се споделя още в изказването на Карамаринов.

Европейската атлетика включи и специфична секция на уеб страницата си за събиране на помощи за потърпевшите от земетресенията.

Снимка: БФЛА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР