Европейското командване на САЩ (EUCOM) публикува видеоклип, който показва как

...
Европейското командване на САЩ (EUCOM) публикува видеоклип, който показва как
Коментари Харесай

САЩ публикува видео показващо инцидента с дрона MQ-9 над Черно море

Европейското командване на Съединени американски щати (EUCOM) разгласява видеоклип, който демонстрира по какъв начин съветски изтребител модел Су-27 се доближава към американски разследващ дрон над Черно море.

В описанието на видеото се показва, че съветският аероплан е изпуснал гориво наоколо до дрона и е блъснал витлото на американската машина, след което дронът е потопен в морето. Видеоклипът е редактиран с оглед понижаване на неговата дължина, само че събитията са показани тъкмо както са се случили, се споделя в бележката към видеото.

Клипът демонстрира две приближавания на изтребителя до дрона, като и при двата случая витлата на дрона се виждат в фрагмента. По време на първото доближаване самолетът прелита покрай летателния уред и изчезва от фрагмента, само че излъчването продължава. По време на второто доближаване самолетът също е доста покрай дрона, след което излъчването прекъсва и се възобновява след известно време, като витлата на дрона наподобяват развалени.

EUCOM заяви за рухването на разследващ дрон в Черно море вечерта на 14-ти март. Според тази информация съветският Су-27 е блъснал витлото на дрона MQ-9, след което американците военни са потопили дрона в интернационалните води. с цел да запазят употребяваните в него най-съвременни военни технологии. Съединени американски щати обявиха, че съветските изтребители са направили „ рисково и непрофесионално “ прихващане на дрон, изпълняващ рутинни задания в интернационалното пространство.

Руското министерство на защитата отхвърли някой от неговите самолети да е осъществил контакт с американския дрон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР