Европейският център за транспортни политики не приема решението на Министерството

...
Европейският център за транспортни политики не приема решението на Министерството
Коментари Харесай

След хеликоптера над „Градина“: Транспортни експерти защитиха уволнения шеф на авиацията

Европейският център за транспортни политики не приема решението на Министерството на превоза и известията да отнеме лиценза и да опетни името на водачи и компании въз основата на злословия и клипове, както и да уволни шефа на гражданската авиация поради хипотетично пораждане на случай.

Това се споделя в позиция на неправителствената организация във връзка ниско прелетелия преди дни над къмпинг „ Градина “ хеликоптер, който взе участие в рекламна акция и разпръсна листовки с лика на Тодор Живков по плажа.

Проверка на центъра за транспортни политики посочила, че хеликоптерът е отговарял на всички български и европейски правила, водачът е бил с безупречна подготовка, а пасажерите – подготвени и обезопасени каскадьори.

Не разбираме и изрично се противопоставяме против отстраняването на господин Христо Щерионов от поста му на шеф на гражданската въздухоплавателна администрация с претекст, че вероятно е можело да възникне случай. Ако това е годен мотив за отстраняването на потвърдил се специалист, то затова след всяко пътнотранспортно произшествие следва ръководителят на АПИ или шефът на ГДНП неотложно да бъдат отстранявани, тъй като са позволили възникването на случай “, аргументират се още пътните специалисти и упорстват за цялостно следствие и изясняване на събитията.

Според тях в този случай нe e имало нарушаване на закона. От центъра категорично прецизират, че отбраната им не е персонално обвързвана с личността на Христо Щерионов, който имал задоволително други прегрешения, а единствено с съответния мотив за отстраняването му.

От ЕЦПТ настояха за цялостна инспекция и изясняване на събитията към този случай, преди да се стига до решения за уволнения и други дейности. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР