Европейският шампион по биатлон Красимир Анев няма нагласа да участва

...
Европейският шампион по биатлон Красимир Анев няма нагласа да участва
Коментари Харесай

Красимир Анев няма нагласа да участва на следващите олимпийски

Европейският първенец по биатлон Красимир Анев няма настройка да взе участие на идващите олимпийски игри в Пекин 2022, само че не изключва изцяло такава възможност.

През февруари Анев завоюва купата в самостоятелната дисциплинираност на 20 км на континенталния шампионат в Минск. 31-годишният Красимир Анев има още в кариерата четири сребърни и четири бронзови медала от Европейски шампионати. Анев беше награден за състезател номер 1 на месец февруари в анкетата на спортните редакции, а персоналният му треньор Георги Фъртунов получи премията за треньор номер 1.
 Анев и Фъртунов - Спортист и треньор №1 на февруари @@@
"Беше дълъг сезон. Някои от стартовете не се получиха доста добре, само че е радостно, че други се получиха. В момента нямам настройка да вземам участие на идната зимна олимпиада. Мисля година за година. Но при една по-добра тактика от федерацията, при едно по-добро финансиране, за какво пък не ", сподели Анев.

На конференцията участва президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска и още веднъж бяха наранени проблемите с базата и инфраструктурата за развиване на този спорт у нас. "Надявам се кандидатурата на България за хазаин на юношески зимни олимпийски игри да получи по-голяма поддръжка и да успее, тъй като тогава ще имаме опция на Боровец да възстановим стрелбището и пистата. В Троян преди шест години беше направено стрелбище, което остана да виси във въздуха. А там упражняват към 100 деца в два клуба. Не би трябвало единствено да се финансират семейства на надпревари, а да се подобрят изискванията за зимните спортове у нас ", сподели Дафовска.
 Анев и Фъртунов - Спортист и треньор №1 на февруари @@@
"Инфраструктурата за развиване на биатлона в България е под сериозното равнище. Лятото упражняваме по пътищата и все пак имаме прилични резултати. Ако се изградят два-три центъра по биатлон с естествени условия за подготовка, нашият превъзходен спорт ще продължи да се развива, ще има повече деца, а децата са бъдещето ", съобщи Красимир Анев.

Той добави, че триумфите на българските състезатели са страхотна реклама за България. В средата на март Владимир Илиев записа историческо достижение за българския мъжки биатлон, откакто завоюва сребърен орден в самостоятелната дисциплинираност на 20 км на международното състезание в Йостерсунд (Швеция).

"Не може да не бъдем горди, че от нищо вършим нещо. Подготовката за идващия сезон ще зависи от това с какви средства ще разполагаме. Аз съм с самостоятелна стратегия, само че се надявам, че моята подготовка няма да пострада. Благодарен съм на Министерството на младежта и спорта, на компаниите спонсорите на федерацията и моля, в случай че има още форми, искащи да се свържат с нас ", добави Анев.
 Анев и Фъртунов - Спортист и треньор №1 на февруари @@@
Той сподели още, че не знае дали ще взе участие идната година на европейското състезание. "Хубавото за идващия сезон е, че европейското състезание е след международното. За тази година отговорността да вземам участие в Минск е поемам аз. Искахме да създадем една добра смесена щафета и успяхме с шестото място. Момичетата демонстрираха, че имат развиване ", разяснява биатлонистът.

"Сезонът започва нерешително и ние като федерация взехме решение да участваме на европейското състезание, с цел да имаме по-добри резултати. В сложна година сме до декември, следва да се създадат разбори ", сподели Екатерина Дафовска. От 28 до 30 март на Белмекен ще се организира държавното състезание по биатлон. Очаква се всички национали да вземат участие на шампионата.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР