Европейският съюз завърши закупуването на медицинско оборудване, необходимо на общността

...
Европейският съюз завърши закупуването на медицинско оборудване, необходимо на общността
Коментари Харесай

ЕС си набави необходимото медицинско оборудване срещу коронавируса, похвали се Фон дер Лайен


Европейският съюз приключи закупуването на здравно съоръжение, належащо на общността за битка с разпространяването на ковид. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за вестник „ Ел Паис “, съобщи БГНЕС.

“В битката с вируса Испания в действителност се нуждае от защитно облекло, като маски или ръкавици. И в тази област имам положителни вести ”, сподели тя. „ Съвместният търг, който ние организирахме за покупки на материали с 25 страни-членки, в това число Испания, покри всички наши зародили потребности и даже имаме повече материали, в сравнение с ни е належащо ”, добави фон дер Лайен.

По този метод Испания и други страни от Европейски Съюз към този момент могат да имат достъп до декларираното количество здравно съоръжение и могат да го популяризират в лечебни заведения.

“В икономическата сфера облекчихме разпоредбите за държавните помощи и сега това ще ни разреши да одобрим ограничения на испанското държавно управление в размер до 20 милиарда евро, които ще бъдат ориентирани към поддръжка на дребния и междинния бизнес и самостоятелните бизнесмени ”, акцентира ръководителят на Европейската комисия.

Коментирайки персоналното си отношение към рецесията към ковид, Фон дер Лайен сподели: „ Когато видя смелостта, с която испанците устояват на тази обстановка, това ми дава сили да направя същото “. “Моето семейство схваща обстановката, ” прибавя тя. “Не съм ги виждала от няколко седмици и няма да мога да се върна у дома в продължение на доста седмици. ”

Фон дер Лайен сподели още, че седемте й деца са у дома със брачна половинка й и всяка вечер поддържа връзка с тях по Скайп, обсъждайки миналия ден. „ Това ми дава сили да продължа напред “, призна ръководителят на Европейската комисия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР