Европейският съюз започна съдебни действия срещу Великобритания в четвъртък, за

...
Европейският съюз започна съдебни действия срещу Великобритания в четвъртък, за
Коментари Харесай

Лондон измамил ЕС и дължи на Брюксел 2,7 млрд. евро

Европейският съюз стартира правосъдни дейности против Англия в четвъртък, с цел да бъдат възобновени 2,7 милиарда евро изгубени мита, откакто Лондон пренебрегнал машинация от страна на китайските вносители .
Еврослужбата за битка с измамите съобщи предходната година, че Англия не е обърнала внимание на неоспоримата приложимост на подправени фактури и митнически заявления от страна на китайските вносители на текстил и обувки, съобщи AFP.
Стартирането на по този начин нареченото деяние поради нарушаване може да ускори напрежението в връзките сред Лондон и Брюксел, които така и така са напрегнати поради договарянията по митническите и търговски връзки след Brexit през идната година.
" Днес Европейската комисия реши да изпрати публично уведомително писмо до Обединеното кралство, тъй като то отхвърля да даде мита на бюджета на Европейски Съюз, както се изисква от законите на Европейски Съюз ", се споделя в изказване на комисията.
Сега Англия има право да отговори на изказванията на Еврокомисията, органът на изпълнителната власт на 28-те страни членки на Европейски Съюз.
Ако Брюксел остане незадоволен, Европейски Съюз може да изиска спомагателни пояснения и в последна сметка да отнесе случая до Европейския съд, който по-късно може да подреди на Англия да изплати парите.
Европейски Съюз съобщи, че отчетът на службата за битка с измамите ОЛАФ от март 2017 година разкрива, че вносителите " са избегнали огромна част от митата посредством потребление на фиктивни и подправени фактури и неправилни заявления за митническата стойност ".
" По-нататъшните инспекции на Комисията доведоха до внезапно увеличение на мащаба на схемата за измами при подценяване, настояща посредством хъб в Обединеното кралство сред 2011 година и 2017 година ", гласи документът.
Но Англия не предприе дейности " макар че беше осведомена за рисковете ", отбелязва още БГНЕС.
" Комисията пресмята, че нарушаването на законодателството на Европейски Съюз от страна на Обединеното кралство докара до загуби за бюджета на Европейски Съюз в размер на 2,7 милиарда евро ", се споделя в отчета.
Миналата година английското държавно управление отхвърли отчета и настоя, че Англия има твърдо отношение към измамите. Англия съобщи, че ще напусне митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз след Brexit.
Президентът на Европейския съвет Доналд Туск в сряда отхвърли очаквания на " допустимо най-дълбоките " търговски връзки след Brexit на английския министър председател Тереза Мей, заявявайки, че общоприетоо съглашение за свободна търговия е най-голямото, което Англия може да получи има поради личните й условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР