Европейският съюз вече изготви първи проект за позиция по отношение

...
Европейският съюз вече изготви първи проект за позиция по отношение
Коментари Харесай

ЕС не дава привилегии на европейска територия за британския финансов сектор след Brexit

Европейският съюз към този момент изготви първи план за позиция във връзка с бъдещите си търговски връзки с Англия. Предложението в плана обаче надалеч няма да се хареса на Лондон, защото планува по-ограничено съдействие във финансовата и банковата сфера, разяснява Reuters, откакто оповести детайлности по отношение на текстовете.

В позицията се споделя, че що се отнася до банковите услуги Англия ще бъде третирана по този начин, както и всяка друга страна, намираща се отвън рамките на Европейския съюз. Всички английски финансови компании, в това число банките, ще могат да оперират в Европейски Съюз " според разпоредбите на страната-домакин ", в която оперират. Освен това думата ще има и Европейския съд. Причината – след 2019 година Обединеното кралство няма да е част от Митническия съюз и икономическата зона на Европейски Съюз и съотвено няма да попада в границите на единния банков и митнически надзор на Съюза.

Единствено в областта на финансовите услуги Англия е на плюс що се отнася до комерсиалния баланс с Европейски Съюз. Затова и Лондон обезверено желае това да не се трансформира и финансовият бранш да си остане привързан със същите закономерности с Европейски Съюз, с които е привързан и в този момент. В края на декември Bank of England даже предложи английските клонове на банки от Европейски Съюз да запазят настоящия си статут и след Brexit, само че в случай че има взаимност от страна на Европейския съюз. " Такова съглашение не може да предложи същите привилегии, каквито дава равноправното участие в Европейски Съюз и присъединяване на Единния пазар или на части от него не може да се употребява от облагите, които дава участието ", написа в текста.

Очаква се планът на позицията да бъде утвърден от Европейския съвет в края на март.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР