Европейският съюз трябва да използва ядрена енергия, за да осигури

...
Европейският съюз трябва да използва ядрена енергия, за да осигури
Коментари Харесай

ЕС: Алтернативните източници не са достатъчни, трябва и ядрена енергия

Европейският съюз би трябвало да употребява нуклеарна сила, с цел да обезпечи енергийната си самостоятелност, защото единствено различните източници няма да са задоволителни. Това съобщи в Люксембург министърът на инфраструктурата на Словения Ерней Вртовец, който ръководи изключителното съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище министри на енергетиката, планувано за разискване на енергийната рецесия.

„ Ако желаеме да реализираме нашата дълготрайна цел за енергийна самостоятелност на Европейски Съюз и климатичен неутралитет (икономика с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 г.), би трябвало да влагаме повече държавни и частни средства в развиването на възобновими източници на сила. Но те, за жалост, няма да бъдат задоволителни, по тази причина е належащо да използваме атомните технологии ”, цитира думите на Вртовец пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз.
 Изграждат мрежа за мониторинг на околната среда, обвързвана с плана за нови нуклеарни мощности в АЕЦ „ Козлодуй “ Изграждат мрежа за мониторинг на околната среда, обвързвана с плана за нови нуклеарни мощности в АЕЦ „ Козлодуй “
Проектът за създаване на нови нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ доближи значим стадий, обвързван с внедряването...

Според словенския министър, „ зеленият преход не е причина за рецесията, а нейно бъдещо решение ”, само че за неговото привършване на Евросъюза ще му бъдат нужни доста средства.

„ Словения назначи тази министерска среща, с цел да отбрани и поддържа жителите, фирмите и стопанските системи на Европейски Съюз в изискванията на енергийна рецесия. Очаквам доста забавна полемика, по-специално по краткосрочните ограничения в границите на оферти от Европейска комисия пакет, оповестен предходната седмица ”, означи той.

На срещата на върха в Брюксел на 21-22 октомври водачите на страните от Европейски Съюз утвърдиха оферти от Европейската комисия пакет от ограничения по въздържане на енергийната рецесия.

Незабавните краткосрочни ограничения в него включват единствено рекомендации за оказване на лимитирана целева финансова поддръжка на най-уязвимите пластове от популацията и компании. В средносрочна вероятност Европейска комисия пое ангажимент да направи инспекция на енергийния пазар на Европейски Съюз за спекулативни практики и предложи на страните членки да разиска разликите по пътя на реформиране на пазарите на газ и електрическа енергия, в това число опцията за основаване на газови ресурси под общоевропейски надзор, както и опцията за взаимно закупуване на газ от страна на страните от Евросъюза. В дълготраен проект Европейска комисия изрази мнение, че единствено преходът към различна сила ще реши всички енергийни и климатични проблеми на общността.
 Русия сложи вътрешен връх по създаден ток от АЕЦ Русия сложи вътрешен връх по създаден ток от АЕЦ
В края на 2019 година атомните електроцентрали в Русия сложиха нов връх за произвеждане на електрическа енергия, подавайки общо съвсем 209 благ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР