Европейският съюз си осигури временно изваждане от списъка на САЩ

...
Европейският съюз си осигури временно изваждане от списъка на САЩ
Коментари Харесай

САЩ временно изключват ЕС от митата?

Европейският съюз си обезпечи краткотрайно изваждане от листата на Съединени американски щати с страните, които ще бъдат наранени от нови мита върху вноса на алуминий и стомана, написа английският вестник Evening Standard, базирайки се на източници.

Това е контрактувано по време на изключителни договаряния сред Брюксел и Вашингтон.

Двама високопоставени източници от Европейски Съюз разкриха пред изданието, че Съединени американски щати имат намерение да " отсрочат въвеждането " на цените за съюза.

Наложените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп мита (25% мито за импорт на стомана и 10% за вносния алуминий) влизат в действие в петък.

Съюзът не е изцяло изключен от листата, само че търговски представители на Европейски Съюз са във Вашингтон, където през идващите няколко седмици ще се опитат да договорят трайно решение.

Временното отсрочване се чака да бъде доказано от администрацията на Тръмп през днешния ден следобяд.

Тази заран еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом срещна посланиците на Европейски Съюз, разкривайки, че е провела " добра среща " с комерсиалния министър на Съединени американски щати Уилбър Рос.

Според анализатори изтеклата информация от договарянията демонстрира същинските планове на Съединени американски щати. Не е толкоз за стоманата и алуминия, а по-скоро Вашингтон се пробва да образува " коалиция от склонни " или минимум " коалиция от насилствено склонни " за комерсиална борба с Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР