Европейският съюз ще замрази банкови сметки на руския президент Владимир

...
Европейският съюз ще замрази банкови сметки на руския президент Владимир
Коментари Харесай

ЕС ще замрази банкови сметки на Путин и Лавров

Европейският съюз ще замрази банкови сметки на съветския президент Владимир Путин и на външния министър Сергей Лавров, само че няма да им постанова възбрана за пътешестване в съюза, " тъй като желаеме да съхраним опцията за договаряния, с които да сложим завършек на насилието ", сподели австрийският външен министър Александър Шаленберг директно преди срещата с европейските си сътрудник, която стартира късния следобяд в Брюксел, предава " Ройтерс ".

Австрийският канцлер Карл Нехамер позволи изключване на съветските банки от системата SWIFT, при изискване че в Евросъюза има единение по този въпрос.

Към изключване от SWIFT, петролно ембарго и цялостна изолираност на Русия подкани по-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски.

Санкциите против съветския водач не бяха измежду контрактуваните от европейските водачи тази нощ. " Газпром " е измежду огромните съветски компании, на които ще бъде орязан достъпът до западните финансови пазари, само че самите енергийни доставки няма да бъдат наранени.

За какво въпреки всичко се схванаха в Евросъюза заключи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен:

" На прицелр са 70 на 100 от съветския банков пазар, както и основни държавни компании, включително - в областта на защитата. Тези наказания ще усилят разноските по заемите на Русия, ще покачат инфлацията и последователно ще подкопаят съветската индустриална база. На прицел е и съветският хайлайф, чиито депозити пречупваме, тъй че повече да не могат да крият парите си ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР