Европейският съюз ще отмени санкциите срещу двама руски бизнесмени и

...
Европейският съюз ще отмени санкциите срещу двама руски бизнесмени и
Коментари Харесай

ЕС премахва санкциите на двама руснаци и словак

Европейският съюз ще анулира глобите против двама съветски предприемачи и един словашки жител, споделиха двама дипломатически източника на " Ройтерс " в четвъртък, като подчертаха, че блокът няма да направи същото за милиардера Алишер Усманов.

Европейски Съюз наложи заледяване на активи и забрани за пътешестване на към 2000 души и компании , за които се счита, че вземат участие или се облагодетелстват от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, което доближава двугодишната си граница в събота.

Някои от рестриктивните мерки изтичат на 15 март. Пратениците на 27-те страни-членки на Европейски Съюз се съгласиха в сряда да удължат глобите, с изключение на тези против Аркадий Волож, Сергей Мндоянц и Йозеф Хамбалек.

Волож е съосновател на съветския интернет колос Yandex. Според източници, причините против него са отслабнали откогато той назова войната на Москва в Украйна " варварска " предишното лято, откакто резервира безмълвие при започване на нашествието на 24 февруари 2022 година
 Европейски Съюз утвърди 13-ия пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз утвърди 13-ия пакет от наказания против Русия

Той ще бъде публично признат за втората годишнина от началото на войната в Украйна

Мндоянц ръководеше връзките с държавното управление в съветския конгломерат " Система "  и също по този начин е член на борда на съветски мозъчен концерн, който поучава Кремъл по външната и отбранителната политика, съгласно Европейски Съюз.

Хамбалек от Словакия е началник на съветския националистически мотоциклетен клуб " Нощни вълци " в Европа, съгласно Европейски Съюз, и е упрекнат в образование на мотоциклетисти за борба в Украйна и " разпространяване на проруска агитация ".

Един от дипломатическите източници сподели, глобите против тримата се смятат за " незащитими от правна позиция " , в това число заради смяна в държанието в тази ситуация с Волож.

Източниците, поискали анонимност, споделиха, че Будапеща също се стреми да извади от списъка бившия съветски водач от Формула 1 Никита Мазепин , както и Вячеслав Кантор, който е автентичен притежател на съветския производител на торове Acron, съгласно Европейски Съюз.

" Доказателствата за всички тях се смятат за мощни ", сподели един от дипломатите. " Имаше всеобщ отпор на предлагането " Унгария да анулира наказателните ограничения против тях.

Промените ще влязат в действие преди 15 март и ще значат, че държавните управления на Европейски Съюз неотложно ще могат да освободят всички активи на Волож, Мндоянц и Хамбалек, които са били замразени.
 Англия вкара нови наказания за втората годишнина от войната в Украйна
Англия вкара нови наказания за втората годишнина от войната в Украйна

Те са ориентирани към производители на муниции, компании за електроника и компании, търгуващи с диаманти и петрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР