Европейският съюз се съгласи, че има необходимост от ново отлагане

...
Европейският съюз се съгласи, че има необходимост от ново отлагане
Коментари Харесай

ЕС не успя да постигне единодушие относно датата за Брекзит

Европейският съюз се съгласи, че има нужда от ново отсрочване на Брекзит, само че не реализира единогласие по отношение на съответната дата, заяви говорителката на Европейска комисия Мина Андреева след края на днешната среща на посланиците на Европейски Съюз.

Това постанова посланиците на 27-те страни-членки от Европейски Съюз да се съберат още веднъж в понеделник (28 октомври), с цел да бъде финализирано окончателното решение, което е доста значимо предвид на обстоятелството, че на този стадий крайната дата за Брекзит към момента остава 31 октомври.

Мина Андреева уточни, че държавите-членки на Европейски Съюз се съгласиха " по принцип " да разрешат на Обединеното кралство да отсрочи за следващ път напускането на блока, само че тя уточни, че занапред ще вземат решение продължителността на това удължение на период и акцентира, че " работата ще продължи през идващите дни ". Говорителят на Комисията също по този начин означи, че посланиците на Европейски Съюз ще се срещнат още веднъж в понеделник или вторник, с цел да вземат дефинитивно решение за новия краен период за Брекзит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР