Европейският съюз променя правилата за издаване на европейски визи. Те

...
Европейският съюз променя правилата за издаване на европейски визи. Те
Коментари Харесай

Променят правилата за издаване на европейски визи

Европейският съюз трансформира разпоредбите за издаване на европейски визи. Те ще бъдат издавани по-бързо, само че след по-сериозни инспекции.

Еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос означи, че за година приблизително Европейски Съюз издава по 15 милиона визи. В множеството случаи чужденците, на които е издадено позволение за влизане в Европейски Съюз, са употребявали визите добросъвестно. За тях се планува опция отсега нататък да получават многократни визи с годност от една до пет години.

С промени във визовата система на Европейски Съюз ще стане допустима задълбочена инспекция на претендентите за виза, съобщи Българска телеграфна агенция. Онези, които по-рано са получили позволение за престояване в Европейски Съюз, само че са злоупотребили, към този момент ще бъдат възпрепятствани да пътуват до Европа.

Ще бъде въведен двойно по-дълъг период за подаването на молбите за виза - до шест месеца преди пътуването до Европейски Съюз, а инспекциите ще лишават до 10 дни. На външните граници на Европейски Съюз също ще се одобряват молби за седмични визи, годни единствено за страната, от която са били издадени.

Европейска комисия отбелязва, че пътуванията на чужденци до Европейски Съюз имат основна роля за европейската стопанска система, като обезпечават 10 % от брутния вътрешен артикул в Общността. Комисията предлага цената за издаване на виза да бъде увеличена от 60 на 80 евро.

Комисията предлага по-строги условия за обработването на заявките за визи, когато дадена страна отвън Европейски Съюз не сътрудничи задоволително за противоположното приемане на противозаконни мигранти. До края на годината Европейска комисия ще стартира изследване за опцията за въвеждане на електронни визи. За пътешестване до Европейски Съюз през днешния ден от виза се нуждаят жителите на 105 страни.

Комисията отбелязва, че ситуацията с мигрантите остава нестабилна и ще бъдат нужни спомагателни старания, в това число повече пари, с цел да се преодолеят провокациите. Миналата година са били регистрирани 205 000 противозаконни прекосявания на границите на Европейски Съюз (с 28 на 100 по-малко от 2014 г.). Натискът върху националните системи за ръководство на миграцията, въпреки и отслабващ, остава забележителен с 685 000 заявки за леговище, подадени през предходната година, демонстрират данните.

Над 285 000 мигранти са избавени при интервенции на Европейски Съюз в Средиземно море от февруари 2016 година насам, а предходната година над 2000 мигранти са избавени в пустинята, откакто са били изоставени от трафиканти. Комисията отбелязва, че миграционният напън през Турция е намалял с 97 на 100.

Европейската гранична работа е изпратила 1350 граничари по всички миграционни пътища. Необходими са още чиновници и съоръжение в поддръжка на осъществяваните действия, отбелязва Европейска комисия. От предходната есен Европейската гранична работа е подкрепила 135 интервенции по връщане на към 4000 мигранти.

Близо 34 000 души (над 96 на сто) от всички регистрирани възможни претенденти за леговище в Европейски Съюз са били разселени. Подготвя се прехвърлянето на останалата част от заявителите (149 в Гърция, 933 в Италия), се показва в известието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР