Европейският съюз призовава да няма никаква външна намеса в Ливан

...
Европейският съюз призовава да няма никаква външна намеса в Ливан
Коментари Харесай

ЕС призова да няма никаква външна намеса в Ливан

Европейският съюз приканва да няма никаква външна интервенция в Ливан след оставката на ливанския министър председател Саад Харири, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и сигурността Федерика Могерини, представена от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Тя сподели още, че е от значително значение да се избегне " внасянето на районни спорове " в Ливан.

" Ние не желаеме никаква външна интервенция в Ливан и считаме, че е от основна значимост да се избегне внасянето в Ливан на районни спорове, на районни динамичности, на районни напрежения, които би трябвало да останат отвън тази страна ", сподели Могерини. Тя заяви, че на следващия ден ще беседва в Брюксел с ливанския външен министър Джебран Басил.

В началото на ноември ливанският министър-председател Саад Харири ненадейно подаде оставка, единствено година откакто беше назначен на поста. Той упрекна шиитското придвижване Хизбула и неговия съдружник Иран, че се пробват да се постановат в Ливан.

Харири съобщи, че ситуацията в Ливан припомня онази от времето, когато е бил погубен татко му Рафик Харири и че се бои, че той също може да бъде погубен.

Вчера той увери, че скоро ще се върне в Ливан и че е свободен в Саудитска Арабия, където се намира в този момент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3182)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР