Европейският съюз приема промяна на границите между Сърбия и Косово.

...
Европейският съюз приема промяна на границите между Сърбия и Косово.
Коментари Харесай

ЕС приема идеята за промяна на косовската граница

Европейският съюз приема смяна на границите сред Сърбия и Косово. Еврокомисарят Йоханес Хан акцентира, че териториалният продан може да бъде част от съглашение за нормализиране на връзките сред двете страни, оповестява МИА.

Говорейки за "Вашингтон пост ", Хан сподели, че правно обвързващо съглашение сред двете страни ще обхване тематики, по-широки от граничните въпроси, и че "един от основните детайли на бъдещия контракт би трябвало да бъде зачитането на правата на малцинствата ".

„ На този стадий никой не може да планува какъв може е крайният резултат. Възможен продан на територии във всеки случай, може да бъде, в случай че желаете - последната част от пъзела. Единственото авансово изискване е двустранното съглашение да способства за мира и стабилността в района ", акцентира Хан.

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи в изказване до "Блиц ", че Сърбия чака Прищина да направи първата стъпка. Първо ги оставете да уредят наложените мита, по-късно вижте какво още ще се случи. Нека изчакаме да забележим какво ще се случи в Берлин на 29 април”, споделя Дачич, представен от Нова телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР