Европейският съюз предоставя отлични възможности за сътрудничество във всички сектори.

...
Европейският съюз предоставя отлични възможности за сътрудничество във всички сектори.
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Трябва така да направим, че през следващия програмен период да се реализират максимално много проекти в полза на обществото

Европейският съюз дава отлични благоприятни условия за съдействие във всички браншове.

Започват да се набират планови хрумвания за новия програмен интервал, както и по Плана за възобновяване и резистентност, а това е доста значимо за всички нас, тъй като имаме опцията да се възползваме от безплатно финансиране за реализирането на основни действия в разнообразни сфери от всекидневието ни “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев при откриването на взаимната галерия на Българска телеграфна агенция и AGERPRES във връзка 30-ата годишнина от подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред Румъния и България и 15-ата годишнина от присъединението на двете страни към Европейския съюз. Според него от значително значение е преди да се кандидатства по някоя от стратегиите да се направи деликатен и обстоен разбор на публичните потребности. „ През идващия програмен интервал би трябвало да създадем по този начин, че да осъществяваме оптимално доста планове, които да са в интерес на обществото и там, където е допустимо да се поправят районните несъответствия “, добави още Станев. Според него акцентът при подготовката на всеки план би трябвало да бъде неговата бъдеща добавена стойност. Той бе безапелационен още, че парите до бизнеса и жителите би трябвало да стигат по допустимо най-прозрачния и ефикасен метод. „ Само по този начин ще успеем да притеглим присъединяване на качествени хрумвания в подбора, които имат силата да решат наболели от десетилетия проблеми “, сподели още регионалният шеф.

Припомняме, че по последни данни от Министерството на нововъведенията и растежа над 5 милиарда лева са одобрени по структурните фондове плюс още 600 млн. лева по Плана за възобновяване и резистентност до края на годината.

Изложбата е показана на 15 табла, като включва 30 фотоси. Всеки от посетителите има опцията да наблюдава стъпките от общия път на двете прилежащи страни към и в Европейското семейство. Сред тях са документални фрагменти от срещи сред президенти и министри, както и момента на тържественото издигане на знамената на България и Европейския съюз пред Паметника на Незнайния войник в София на 1-и януари 2007-а.

Областният шеф Анатоли Станев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев са и посетители на гала-концерта „ Заедно в Европа ”, който се организира под патронажа на президентите на Румъния Клаус Йоханис и на България Румен Радев. Домакин е Националната опера в Букурещ, която съумя да събере на една сцена румънските солисти Симонида Луцеску (сопрано), Сорана Негря (мецоспорано), Лучиян Петрян (баритон) и Алин Стойка (бас) и българските оперни артисти Таня Иванова (сопрано), Ана-Мария Спатарис (сопрано), Кристиян Христов (тенор) и Евгений Станимиров (бас). Артистите от двете страни на река Дунав показаха хубостта на оперното изкуство под диригентството на маестро Йордан Камджалов. Гостите на Националната опера в Букурещ имаха опцията да се насладят на арии от оперите „ Кармен “, „ Риголето “, „ Набуко “, „ Травиата “, „ Бохеми “, „ Атила “, „ Бал с маски “ и още доста други, познати и не толкоз познати типичен творби.

На събитието участваха още посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, посланикът на северната ни съседка в София Н. Пр. Бръндуша Предеску, представители на двете посолства, генералните шеф на Българска телеграфна агенция и AGERPRESS Кирил Вълчев и Клаудия Николае, дипломати, министри, изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, а също и редица общественици.

Припомняме, че Станев е в Букурещ по покана на министъра на културата на Румъния Н. Пр. Лучиан Ромашкану и посланикът ни там Н. Пр. Радко Влайков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР