Европейският съюз предложи да се забрани износът на металорежещи машини

...
Европейският съюз предложи да се забрани износът на металорежещи машини
Коментари Харесай

ЕС предложи забрана на износа на машинни части за Русия

Европейският съюз предложи да се забрани износът на металорежещи машини и машинни елементи, които Русия употребява за произвеждане на оръжия, ориентирани против Украйна, съгласно документи, представен от " Блумбърг ".


Предложението се съдържа в 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз, който включва и възбрана на диаманти и ограничения за по-добро използване на ценовия таван на съветския нефт. Държавите-членки ще обсъдят предложенията тази седмица и те могат да се трансформират преди да бъдат утвърдени.

Русия внася някои от машините - в това число заваръчни апарати и блокове за цифрово ръководство - от Европа и ги употребява за произвеждане на муниции. Надпреварата за доставяне с муниции се трансформира в решаваща, до момента в който Украйна се готви за дълга война. Москва съумява да поддържа производството на муниции, до момента в който съдружниците на Киев рискуват да не изпълнят уговорките си за доставяне на Украйна с артилерийски снаряди.

Основният акцент в новия пакет от наказания е да се ограничи още повече опцията на Кремъл да заобикаля глобите на Европейски Съюз и да зарежда военната си машина, както и да се лимитират източниците на доходи на Москва.

Сред другите продукти, които Европейски Съюз предлага да добави в листата си с лимитирани артикули, са химикали, литиеви акумулатори, термостати и мотори и сервомотори за безпилотни самолети.

Пакетът включва дълго чаканата възбрана за импорт на съветски диаманти от 1 януари, както и поетапно въвеждане на непряка възбрана за импорт на съветски диаманти, обработени в трети страни, съгласно плана.

Забраната се координира с Г-7 като част от напъните за създаване на механизъм за следене и ще включва също по този начин ограничавания върху вноса на съветски диаманти, които са били обработени в други трети страни.

Като част от ограниченията за налагане на таван на цените на съветския нефт, който е 60 $ за барел, когато става въпрос за западни корабни или застрахователни услуги, Европейски Съюз предлага:

- Да се вкара условие атестациите да включват детайлизирани разноски като застраховка и транспорт, с цел да се избегнат опитите за подправяне на атестациите или за прикриване на действителната цена на съветския недопечен нефт. Прагът от 60 $ се ползва към цената на петрола без транспортните и други разноски и има опасения, че тези разноски от време на време са изкуствено повишени, с цел да попаднат отвън лимита.

- Засилване на обмена на информация за идентифициране на плавателни съдове, които правят лъжливи практики, като да вземем за пример прекачване от транспортен съд на транспортен съд за прикриване на произхода или местоназначението на продукта.

- Въвеждане на система за известяван, която изисква позволение за продажба или експорт на танкери и кораби втора ръка, като метод да се ограничи опцията на Русия да развива така наречен горист флот от кораби, които употребява за превозване на петрол отвън ограничаването. Някои продажби на юридически лица и лица в Русия ще бъдат неразрешени.

В момента съветският нефт се търгува доста над ограничаването от 60 $ за барел, което Европейски Съюз и другите страни от Г-7 постановиха през декември предходната година. Прагът значително се заобикаля посредством потреблението на голям горист флот от танкери, който Москва е натрупала и който значи, че не би трябвало да употребява западни кораби, застраховки или други услуги, които са неразрешени за товари, чиято цена е над 60 $.

Едно от терзанията по отношение на използването на горната граница е, че част от действителната цена на петрола е била отнесена към повишените разноски за транспорт и товарни такси, което е разрешило номинално съблюдаване на прага. Нуждата от разбивка на числата би направила това по-трудно.

Предложенията включват ограничавания върху вноса на полутечен пропан, чугун и spiegeleisen, медни проводници, алуминиеви проводници, фолио, тръби и тръбопроводи.

Новият кръг от ограничавания ще засегне към 5 милиарда евро (5,3 милиарда долара) в износа и вноса с Русия.

Ако предложенията бъдат утвърдени, в листата на субектите, с които търговията е лимитирана, ще бъдат добавени и над 30 компании, в това число компании от Казахстан, Узбекистан, Сингапур и няколко съветски машиностроителни компании.

Европейски Съюз също по този начин предлага:

- Да забрани на руснаците да заемат длъжности в европейски сдружения, които дават портфейли, сметки и попечителски услуги за криптоактиви.

- Да забрани даването на софтуерни лицензи за ръководство на предприятия и програмен продукт за индустриален дизайн и произвеждане.

- Да изисква от компаниите в Европа, притежавани или следени от руснаци или съветски формирания, да изискат позволение за прекачване на средства от Европейски Съюз.

- Въвеждане на условие експортьорите да вкарват в договорите си клаузи, забраняващи реекспорта на избрани артикули от Русия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР