Европейският съюз постигна споразумение за таван на цените на телефонните

...
Европейският съюз постигна споразумение за таван на цените на телефонните
Коментари Харесай

След 12-часови преговори ЕС договори таван на цените на телефонните разговори

Европейският съюз реализира съглашение за таван на цените на телефонните диалози в съюза, оповестява Агенция Франс Прес.

Евродепутатите приветстваха договореностите като победа за Брюксел, само че отхвърляни от критици като популистка сензация.

Решението идва година след революцията " без роуминг ". Последната контрактувана мярка планува всички телефонни диалози сред страните членки на Европейски Съюз да бъдат с таван 19 евроцента на минута и 6 евроцента на известие.

Ние постигнахме единодушие, че фирмите не могат да постановат спомагателни такси на потребителите, когато те организират телефонен диалог или изпращат текстово известие от родната си страна посредством мобилен или домакински телефон в друга страна членка, разгласи евродепутатът Пилар дел Кастильо, която договаря от страна на Европейския парламент.

Договореностите бяха реализирани след 12-часови договаряния сред българското европредседателство, Европейската комисия и Европейския парламент. Сега съглашението би трябвало да бъде подписано от 28-те страни членки на съюза.

Но таванът, който е част от огромен телекомуникационен пакет, е натрапен на фона на публикуваното потребление на мобилни приложения като WhatsApp, iMessage и Skype в Европейски Съюз.

Европейски телекомуникационни компании подлагат на критика, че договорката е " политическа димна завеса " по отношение на неуспеха на Европейски Съюз да одобри надалеч по-важни ограничения, които ще улеснят по този начин нужните вложения в 5G и други софтуерни нововъведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР