Европейският съюз планира да определи енергията, получена от ядрени централи

...
Европейският съюз планира да определи енергията, получена от ядрени централи
Коментари Харесай

ЕС планира да определи ядрената и енергията от природен газ като източник за зелени инвестиции



Европейският съюз възнамерява да дефинира силата, получена от нуклеарни централи и от природен газ, като източник за зелени вложения, макар разликите сред страните членки дали те в действителност са устойчиви разновидности, предава Франс прес.

Предложението, с което организацията разполага, цели да поддържа смяната към въглеродно неутрална стопанска система в общността. Текстът обаче е бил предоставен  на страните в последните часове на предходната година след двукратно отсрочване по-рано. Ако бъде признат, той ще влезе в действие от 2023 година, показва Франс прес.

В предлагането се споделя, че за атомната сила би трябвало да се подхващат съответните ограничения за решение на казуса с нуклеарните боклуци. За газа в предлагането е посочено, че той може да бъде единствено временен енергиен източник, а рестриктивните мерки за въглеродни излъчвания би трябвало да бъдат доста под тези за силата, получена от въглища.

Държавите и специалистите ще имат две седмици, с цел да изискат промени, преди публикуването на окончателния вид в средата на януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР